Održano rabrovačko “Prelo”(video)

Održano rabrovačko “Prelo”(video)

Manifestacija “Prelo“ koju organizuje istoimeno kulturno-umetničko društvo iz Rabrovca  jedna je od novijih na teritoriji mladenovačke opštine, ali se zahvaljujući vrednim ljudima i entuzijastima profilisala. Reč je o dogadjaju koji ima za cilj da predstavi turističke potencijale i kulturno umetničko stvaralaštvo.

Na ovogodišnjoj manifestaciji održanoj na obodu Markovačkog  jezera i u porti Crkve svetog Đorđa učestvovala su kulturno-umetnička društva “Slavko Manojlović“, „Ljubomir Ivanović Gedža“, Šumadija“  i “Prelo“.

Gosti su imali priliku i da degustiraju prozvode individualnih proizvođača i poljoprivrednika iz Rabrovca. Manifestaciju je svečano otvorio Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac, koji je istakao da se manifestacija održava zahvaljujući velikoj posvećenosti ljudi iz ovog sela i da je zelja podstaknuti  meštane ne bi li se uz pomoć opštine još više uključili u njenu organizaciju .

Za naš portal izjave su dali Miroslav Arsić, predsednik organizacionog odbora manifestacije i dugogodišnji folkloraš i umetnički rukovodilac Darko Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *