Goran Vesić uručio tablete i laptopove u kovačevačkoj OŠ“Živomir Savković“(video)

Goran Vesić uručio tablete i laptopove u kovačevačkoj OŠ“Živomir Savković“(video)

Nastavljajući akciju podele tableta učenicima osnovnih škola, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, danas je posetio OŠ “Živomir Savković” u Kovačevcu i uručio ove uređaje neophodne za sprovođenje digitalne nastave. On je istakao da je školama sa teritorije mladenovačke opštine isporučeno 1.939 tableta i 425 laptop računara za učitelje i nastavnike.

-Svaka učiteljica, učitelj, nastavnica i nastavnik koji drže nastavu od trećeg do šestog razreda imaju besplatan računar sa besplatnim internetom i pristupom digitalnim udžbenicima. To znači da je u Mladenovcu moguće organizovati digitalnu nastavu…rekao je Vesić.

Predsednik GO, Mladenovac Vladan Glišić zahvalio se na tabletima i podsetio na  dosadašnja ulaganja u mladenovačke škole. On je rekao da će tableti mladenovačkim osnovcima omogućiti digitalizaciju i kvalitetniju nastavu.

Direktorka OŠ “Živomir Savković”, Milijana Krstić rekla je da je u ovu obrazovnu ustanovu dopremljeno 139 tableta za učenike od trećeg do šestog razreda i 20 laptopova za učitelje i nastavnike.

-Zahvaljujući ovom projektu Grada Beograda naša deca će sada imati jednake uslove za praćenje digitalnih sadržaja i praćenje nastave na daljinu. Projekat ubrzava digitalizaciju nastave  i znači potpunu transformaciju našeg obrazovnog sistema“,  rekla je direktorka kovačevačke osnovne škole.

Školu u Kovačevcu danas je  posetio i direktor JKP “Parking Servis”, Andrija Čupković koji je prisustvovao tokom  uručivanja  savremenih uređaja za sprovođenje digitalne nastave.

Foto: Ž. Mutavdžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *