Pružatovački „Kosmajski kazan“ (video)

Pružatovački „Kosmajski kazan“ (video)

Manifestacija „Kosmajski kazan“ koja je održana u saradnji kompanije“Bibli“, GO Mladenovac i MZ Pružatovac okupila je veliki broj posetilaca koji su uživali u degustaciji hrane pripremljene u kazanu i bogatom kulturno -umetničkom programu u kojem su učešće uzela kulturno –umetnička društva „Vojvoda Janko Katić 1896“, „Prelo“, „Šumadija“  i violinstkinja Jelena Urošević.

Pozdravljajući prisutne goste, Gregor Guberinić direktor kompanije „Bibli“ između ostalog je rekao:

-„ Živimo u izuzetno izazovnim vremenima, ali sam siguran da će pesma i igra i ovog puta pobediti –  a da smo na tom putu pokazuje i ova manifestacija čiji je glavni motiv upravo pesma i igra, uz promociju hrane i pića pripremljenih po tradicionalnoj recepturi.

Mi u kompaniji „Bibli“ smo organizovali ovu manifestaciju sa ciljem da dodatno oživimo selo i život naših sugrađana u Pružatovcu. „Bibli“ je retko privatno preduzeće koje je već godinama siguran partner nevladinim organizacijam i opštini Mladenovac, a drugi put organizator i domaćin manifestacije „Кosmajski kazan“.

Predsednik GO Mladenovac, Vladan Glišić takođe je pozdravio prisutne i zahvalio vlasniku kompanije „Bilbli“ na dočeku i uloženom trudu da ova manifestacija nastavi da živi podno Kosmaja i pored kazana.

-„ Želim posebno da se zahvalim kompaniji „Bibli“ i g-dinu Gregoru Guberiniću koji su prepoznali potrebu lokalnog stanovništva da se i u Pružatovcu organizuje jedna ovakva manifestacija i koji su pomogli u njenoj realizaciji.

Još jednom čestitam organizatorima na originalnoj ideji i želji da se sačuva ovaj deo  srpske tradicije. Sa željom da se na „Кosmajskom kazanu“ vidimo i sledeće, a i narednih godina u još većem broju“, rekao je Glišić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *