Održano kadetsko Otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu

Održano kadetsko Otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu

U hali mladenovačkog sportskpog centra “Ljubomir Ivanović Geddza” održano je osmo pojedinačno Kadetsko prvenstvo Mladenovca u šahu.

Gradska opština Mladenovac bila je pokrovitelj, po mišljenju šahovskih radnika, najmasovnijeg i najkvalitetnijeg ovogodišnjeg skupa mladih šahista u Srbiji , na kojem je pored mladenovačkih  učešće uzelo 250 takmičara iz Beograda, Čačka, Valjeva, Novog Sada, Pančeva, Lazarevca, Aranđelovca, Smederevske Palanke, Kragujevca, Petrovca na Mlavi…

 Prema rečima Nikole Bajovića, organizatora, zanimljivost je da se nakon objavljivanja termina održavanja, gotovo mesec dana ranije, prijavilo preko 100 učesnika. Većina njih je učestvovala na prethodnim takmičenjima u organizaciji ovog kluba i znali su da će ih ovde čekati dobro druženje, lepi uslovi za igru i vredni pokloni za sve učesnike. Zahvaljujući svesrdnom angažovanju uprave i osoblja sportskog centra učesnici i roditelji su se veoma prijatno osećali a gostoprimstvo i šahovski uslovi za igru su podsećali na spektakl kada je 1983. gone u Mladenovcu gostovao svetski prvak Gari Kasparov.

 U ime pokrovitelja GO Mladenovac turnir je otvorio predsenik Vladan Glišić koji je tom prilikom najmlađim mladenovčanima i gostima poželeo prijatan boravak i puno uspeha na takmičenju.

 Posle odigranih 7 kola u četiri ražličite kategorije u konkurenci devojčica i dečaka, izdvojili su se pobednici po grupama: U kategoriji do 8 , 10 , 12 godina i kategoriji preko 14 godina.

Najuspešniji takmičari su dobili zaslužene nagrade – medalje i pehare koje je obezbedio Sportski savez Mladenovca, a oni koji su ispunili predviđene norme osvojili su šahovske kategorije.

Za tehničku organizaciju bio je zadužen mladenovački ŠK „LilaMa“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *