Mladi za mlade 4. juna u „Meri Popinsu“

Mladi za mlade 4. juna u „Meri Popinsu“

U cilju podsticanja aktivizma i ravnopravnog uključivanja mladih u društvo kroz omladinski rad, u prethodnom periodu održao se niz radionica u Mladenovcu u okviru projekta „Super važni“, jer mladi jesu važan deo promene.

Projekat “Super važni” je nastao u okviru programa obuke za omladinske lidere/ke koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije. Prjekat se bavi temom diskriminacije i važnošću jačanja zajednice, a upravo u tom cilju, grupa mladih realizovaće javnu akciju na koju su svi dobrodošli.

U nedelju, 4. junaod 18 časova biće organizovana besplatna projekcija kratkog dokumentarnog filma, takođe mlade autorke. Film će biti prikazan u lokalu „Meri Popins“ na adresi Kosmajska 4. Prateći radnju filma, biće organizovana razmena odeće u istom prostoru, pa će sugrađani imati priliku da ostave svoju odeću koja im ne treba ili sa sobom ponesu odeću koja im odgovara. Ostatak će biti doniran.

Više informacija i detalje možete pronaći na društvenim mrežama ili poslati upit na mejlmladenovacmladi@gmail.com „Ovim smo želeli da ukažemo na to da nije bitno kako izgledamo niti bilo šta druge treba da bude uzrok diskriminacije. U svojoj različitosti svi smo jednaki. Dođite da podržite autentičnost i da podržite mlade. Mi ćemo obezbediti besplatno prvo piće, a vi možete donirati i podržati rad naše neformalne i nezavisne grupe, još uvek entuzijastične i spremne da pokrene zajednicu.“ – poručuju mladi organizatori ovog događaja.

Grupu mladih čine Ivana Tešić, Sofija Lukić, Sunčica Avramović, Jelena Avramović, Milena Petrović, Nikola Šuša, a nadamo se da će se u narednom periodu ovaj broj povećati i nastaviti da iznenađuje lepim akcijama namenjenim zajednici. Svi zainteresovani mladi dobrodošli su da se pridruže i volontiraju, a mogu se prijaviti putem Instagram sranice „mladimladenovac“ ili putem mejla mladenovacmladi@gmail.com.

Pozivamo sve sugrađane koji prepoznaju vrednost ove inicijative I žele na bilo koji način da joj doprinesu da nam se jave putem istog mejla ili društvenih mreža. Vidimo se u Mladenovcu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *