KOVAČEVČANI U PRVOJ BEOGRASKOJ LIGI

Prekid fudbalskih prvenstava izazvan pandenijom koronavirusa i formranje liga za “zelenim stolom” omogućilo je mnogim klubovima da se nađu u višem rangu iako to nisu ostvarili na terenu već zahvaljajući novonastalom spletu okolnosti i administrativnim odlukama nadležnih fudbalskih organa.
Kako Mladenovac uživo saznaje na predstojećoj sednici IO FSB biće doneta odluka koje će obradovati dva mladenovačka kluba. Novi članovi Prve beogradske lige postaće SUF Dubona drugoplasirani tim Opštinske lige Mladenovca i Kovačevac 1956 koji se prijavio za takmičenje, tako da će nekadašnji srpskoligaš, osvajač Kupa Beograda i učesnik šesnaestine finala najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja početi da ispisuje stranicu istorije kovačevačkog fudbala pod novim imenom i nakon turbolentnog perioda pokušati da se vratiti na mapu fudbalske Srbije.
Izvesno je da će mladenovački fudbal pored OFK Mladenovac koji će se i naredne sezone takmičiti u republičkom rangu imati čak osam predstavnika u ligi koja je pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda. U Prvoj beogradskoj ligi , jagnjilskoj Šumadiji 1962, Kosmajacu iz Koraćice, Velikoj Krsni, Rabrovacu i Šepšinu priključiće se Ivanča, SUF Dubona i Kovačevac 1956.
Kad je reč o sastavu opštinske lige, novost je da će od naredne sezone brojati osam klubova i da je u odnosu na prošlogodišnji ciklus novajlija FK Dedinje. Borbu za bodove u Opštinskoj ligi Mladenovca će započeti Markovac, Vlaška, Dubona, Napredak iz Međulužja, Sloga, Omladinac, Borac, Selo Mladenovac i Dedinje.
Prelazni rok počinje 14. jula i trajaće do 5. oktobra.

D. Nikolić