POMOĆ PACIJENTIMA U KOVID BOLNICI U MLADENOVCU

Specijalna bolnica za interne bolesti u Mladenovcu obratila se opštinskom Štabu za vanredne situacije za pomoć u nabavci medikamenta i vode za potrebe lica kod kojih je dijagnostifikovano prisustvo virusa Kovid19, a koja se nalaze u ovoj bolnici na lečenju.

„Reč je o lekovima koje ne obezbeđuje Fond i pacijenti ih kupuju o sopstvenom trošku a njihova upotreba je neophodna zbog dvojne antibiotske venske terapije koju primaju. Imajući u vidu da u postojećoj situaciji nisu u mogućnoti sami da ih nabave, kao i da nećemo da dozvolimo ni najmanji rizik od širenje zaraze u smislu cirkulacije novca ako bi terapiju nabavljali putem brze pošte ili na neki drugi način, pomoć i briga Opštine u ovoj situaciji zaista mnogo znači“, rekla je direktorka Bolnice, dr Vesna Đukić.

Štab za vanredne situacije Gradske opštine Mladenovac, u skladu sa zahtevom Bolnice, obezbedio je 900 flaša negazirane vode od 1,5 litar, 280 kutija probiotika, gastrorezistentne tablete za jednomesečne potrebe, kao i 100 tabli vitamina C. Takođe, na zahtev ove ustanove, za potrebe rada zaposlenih, Štab je obezbedio i dva smart telefona koji će služiti za komunikaciju zaposlenih na odeljenjima, budući da u postojećoj situaciji nije dozvoljeno unošenje sopstvenih mobilnih telefona.
Preuzeto sa fb stranice Gradska opština Mladenovac.