Vlaška: Održana tradicionalna izložba slavskih kolača

Vlaška: Održana tradicionalna izložba slavskih kolača

U Domu kulture mladenovačkog sela  Vlaška  održana je sedma po redu manifestacija “Slavski kolač” , čiji je organizator Udruženja „Od predaka za budućnost“. Na manifestaciji koja se organizuje pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac  predstavilo se 33 izlagača iz mesta širom Srbije.

Na ovogodišnjoj izložbi slavskih kolača učešće su  uzele žene iz Osečine, Jagodine, Svrljiga, Barajeva, Požarevca, Grocke i Mladenovca.

Obraćajući se prisutnima,predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, zahvalio je na uspešno organizovanoj manifestaciji i istakao značaj ovakvih događaja za očuvanje kulturnog nasleđa, nacionalnog identiteta i porodičnih tradicija.

Po oceni žirija, prvo mesto za najbolji kolač osvojila je Ljiljana Jevtić iz Udruženja žena “Pudarci”, drugo mesto pripalo je Zorici Mratinković iz Udruženja žena iz Dražnja, a treće Zorki Todorović, članica Udruženja „Od predaka za budućnost“. Nagrada publike pripala je Mariji Mirosavić iz Кoraćice.

Manifestaciju je obogatila  izložbia domaće radinosti mladenovačkih udruženja, i muzičko-scenski program  učenika OŠ „Bora Lazić“ i Кulturno-umetničkog društva „Šumadija“.

Foto: Gradska opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *