Karavan „Naj Domaćin 2024“ stiže i u Mladenovac

Karavan „Naj Domaćin 2024“ stiže i u Mladenovac

Poljoprivredni karavan „Naj Domaćin 2024“ u petak 22. marta posetiće Gradsku opštinu Mladenovac. Izbor za „Najdomaćina“ održava se po drugi put uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i  ove godine će obići 10 gradova u Srbiji.
Progra karavana počinje u 11 časova na  Gradskom trgu, a prisutnima će se obratiti predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić i član žirija Nikola Delić, direktor Stočarskog instituta u Beogradu.
Prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024.
Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona. Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.
Prijavljeni će se rangirati u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a Najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja.  Dvoje prvoplasiranih u svakoj od kategorija osvojće pola miliona dinara.
Pokretač akcije je predvideo 11 vrednih novčanih nagrada.
Učesnike očekuju i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.
Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *