Vlaška domaćin izložbe slavskih kolača

Udruženje „Od predaka za budućnost“ u nedelju 10. marta organizovaće treću Izložbu slavskih kolača u Domu kulture u Vlaškoj sa početkom od 12,00 sati.

Svoj doprinos tradicionalnoj manifestaciji daće učenici OŠ „Bora Lazić“ iz Vlaške i KUD- „Šumadija“ iz ovog sela. Ovu manifestaciju na konferenciji za lokalne medije najavili su Zoran Jocić, član Veća zadužen za kulturu, Vesna Vujić iz Udruženja „Od predaka za budućnost“ i direktorka OŠ „Bora Lazić“, Violeta Ninković. Vesna Vujić je pozvala sve učesnike koji žele da izlože slavske kolače i podsetila na značaj slave kao jednog od retkih praznika tokom kojeg je cela porodica na okupu.

Ona je najavila goste iz drugih sela gradova kao i đake iz Republike Srpske koji će u Vlaškoj boraviti tri dana. Kad je reč o poseti đaka iz OŠ „Pale“ iz Republike Srpske govorila je direktorka OŠ „Bora Lazić“, Violeta Ninković. Ona je rekla da će škola ugostiti tridesetak učenika iz OŠ „Pale“, i to uporedila sa nekadašnjom tradicijom bratimljenja škola iz vremena bivšojeJugoslaviji.

Istakla je da je cilj posete tridesetak učenika koji će biti smešteni u domovima drugara iz Vlaške, druženje, upoznavanje ali i razmena iskustava i pedagoške metodologije.

D.Nikolić