Komšijski derbi na Seltersu

Ako žele plasman u Srpsku ligu i očuvanje liderske pozicije, Mladenovčani nemaju previše izbora uoči prvog kola nastavka prvenstva. Sve osim pobede u duelu protiv rivala iz komšiluka bilo bi ravno posrtanju i moglo bi predstavljati teško nadoknadivi bodovni gubitak u mrtvoj trci za jedno od dva mesta koje vode u savezni stepen takmičenja.

Sasvim je sigurno da Sopot neće doći na Selters sa „belom zastavom“ ili da će neko tokom borbe baciti peškir kao što je to slučaj u bokserskim mečevima kad jedan od boraca preuzme inicijativu i počne nemilosrdno da „melje „ protivnika. Teško je poverovati i da će mladi tim „vukova“ koji se nalazi u nezavidnom položaju biti ono što su nekadašnji sportski izveštači imali običaj da uporede sa „simpatičnim gostom“ strahujući da ekipu koja se nalazi u debeloj inferiornosti u odnosu na protivnika proglase slabom, odnosno takmičarski nekonkurentnom.

Jednostavno, niko na Seltersu ne sme bodove unapred upisati iako se Sopt posle jesenjeg dela prvenstva u konkurenciji šesnaest timova nalazi na pretposlednjem mestu sa petnest bodova koji su osvojeni zahvaljujući dva trijumfa (protiv Leštana 2:1 i Baćevca 1926 zabeležena je pobeda od 1:0) i četiri nerešena ishoda. Ne sme zvarati ni pobeda od 1:0 kojom su Mladenovčani otvorili prvenstvo koje je predstavljao put u nepoznato, ali kako su nedelje odmicale on se pretvorio u snove koji bi se lako mogli postati java. San o plasmanu u Srpsku ligu na Seltersu više niko ne skriva.

U pripremnom periodu Mladenovčani su bili poprilično efikasni, ali stručni štab je locirajući slabosti često bio i sputan da ih u potpunosti taktičkim potezima otklanja jer zbog raznoraznih okolnosti nije se moglo računati na kompletan igrački kadar kojim se raspolaže. Nažalost tako će biti i na premijernoj utakmici prolećnog dela prvenstva jer je trener Spasić zbog povrede lišen usluge Miloša Nikolića, jednog od najbolljih pojedinaca tokm šampionske jeseni, trentno je rovit i iskusni Matejić koji je trenirao sa umanjenim intezitetom, kao i povratnik Milan Djordjević čije bi trkačke i golgeterske sposobnosti trebalo da predstavljaju veoma bitnu komponentu tokom predstojećih prvenstvenih izazova.

Pobedonosni gol Milića iz prvog dela prvenstva odavno je arhiviran, u subotu je trenutak za novo dokazivanje i nove golove. Susret počinje u 14.30 minuta.

Parovi 16.kola Zonske lige Beograda

Turbina –Tek Sloga

OFK Mladenovac- Sopot

Milutinac- BSK 1926

Torlak- BSK 1925

Borac- Leštane

Napredak (M) – Hajduk

Budućnost- Studentski Grad

Sremčica- Komgrap

Dragan Nikolić