Uspešan test Mladenovačana protiv Brodarca

Posle prve kontrolne utakmice i poraza od beogradskog Radničkog (0:3), Mladenovčani kao da su skinuli olovo sa nogu i koliko – toliko oslobodjeni tereta zimskih treninga, uspeli su da zabeleže prvu pobedu u utakmici iz serije kontrolnih mečeva posle kojih bi trebalo da se dobije fizionomija igre sa kojom će se ući u nastavak prvenstva Srpske lige.
Na onom istom terenu, na kojem su sedamnaestog novembra prošle godine u okviru četrnaestog, pretposlednjeg kola jesenjeg dela prvenstva poraženi od Brodarca 1:0, izabranici trenera Miloša Višnjića rezultatom 3:2 savladali su domaći Brodarac koji je prvi deo prvenstvene trke završio na četvrtom mestu sa dvadeset i jednim bodom (šest više u odnosu na četrnaestoplasirani OFK Mladenovac). Na igralištu pored Starog sajmišta prekrivenim veštačkom travom, Mladenovčani su delovali dosta poletnije u odnosu na prvi sustret ova dva tima što je rezultiralo i sa tri postignuta gola. Ako se ima u vidu da su tokom jeseni na petnaest utakmica postigli samo deset pogodaka, onda segment efikasnosti na prijateljskoj utakmici mogao bi predstavljati putokaz uoči prvenstvenih izazova i željenog opstanka, što je u svakom slučaju primarni cilj tima sa Seltersa.
Povratak Malena Milivojevića i uvid u stanje njegove fizičke spreme, jer mu golgeterski njuh niko ne može oduzeti, takodje predstavlja bitan faktor kad je reč formiranju tima koji će pokušati da izbori opstanak. Milivojević je uspeo dva puta da zatrese mrežu protiv Brodarca. Najpre u 46. minutu kad je nakon drugog pokušaja iz izvedenog jedanaesterca natrčao na loptu i savlada golmana domaćeg tima kao i u 70. postavljajući konačan rezultat susreta. Takodje bitna karika fudbalskog lanca sa Seltersa bio je i kapiten Matejić koji je utakmicu odigrao povredjen ali je odlično distribuirao dubinske lopte iz zadnje linije jer je i ovog puta kao u većem delu prvenstva odigrao na štoperskoj poziciji. Njegovu polivalentnost Višnjić je na nekim utakmicama koristio tako što mu je ukazivao priliku da zaigra u samom špicu napada što je znalo i da urodi plodom. Zahvaljujući lepoj akciji u kojoj su učestvovali Matejić, Arsić i Nikola Kostić, Mladenovčani su postigli pogodak kojim je i hitronogi Kostić isto kao i Milivojević dobio na samopuzdanju što je i te kako bitno za nastavak pripremnog perioda i iščekivanja prolećne premijere protiv „ fenjeraša“ Stepojevac Vage.

Brodarac – OFK Mladenovac 2:3 (1:1)
Stadion Brodarca. Gledalaca: 70. Sudija: Dušan Vićentijević (Beograd). Stelci: Lekić u 18 i Pajević u 70. minutu za Brodarac, a N. Kostić u 38, Milivojević u 46 i 70. minutu za OFK Mladenovac.

Brodarac: Nović, Lekić, Brajović, Đorđević, Bačkulja, Nešić, Jang, Maksić, Boćić, Stojanović, Majstorović. Igrali su još: Veselinović, Miladinović, Marsenić, Nestorović, Marinković, Milošević, Tošković, Jovanović, Pajović, Blagojević, Dragojlović.

OFK Mladenovac: Pavlović, Milišić, Arsić, Matejić, Rajković, Ilić, Milovanović, M. Krstić, Mitrović, N. Kostić, Filipović. igrali su još: Marić, Milivojević, Žujović, Pantelić, Đorđević, D. Krstić, Sarić, Stojanović, L. Kostić, Stijelja, Maksimović, Avramović.
Narednu kontrolnu utakmicu OFK Mladenovac odigraće u nedelju od 12 časova na drapšinskom igralištu protiv Karadjordja iz Topole.