Karađorđe savladao Mladenovčane

Podunavsko – šumadijski zonaš iz Topole bio je više nego dobar sparing partner srpskoligašu sa Seltersa ostavivši ga nakon prijateljskog odmeravanja snaga na drapšinskom igralištu da na vreme izvuče pouke iz poraza ili će u suprotnom uslediti hod nad ivicom provalije i mukotrpna borba za ligaški život u republičkom rangu takmičenja.
Izabranici Nenada Petrovića, nekadašnjeg prvotimca Mladenovca iz najsvetlijih drugololigaških dana, predstavili su se kao kompaktna družina koju krase disciplina i visoki presing što je rezultiralo zasluženom pobedom od 2:1 u susretu protiv nedorečenih i često napadački impotentnih Mladenovčana koji još uvek traže sebe u nimalo lakom pripremnom periodu. Ono što je postala boljka koja se mora zalečiti( razlog leži u neuigranosti zadnje linije tima), svakako je primanje pogodaka u veoma ranoj fazi susreta. Nešto slično što se dogodilo na prvoj kontrolnoj utakmici kada je na utakmici sa beogradskim Radničkim odbrana tri puta kapitulirala u prvih dest minuta susreta, ponovilo se i na drapšinskom igralištu. Karadjordje je došao do vođstva već u sedmom minutu nakon ležernosti odbrane jer je dubinska lopta na sredini terena preletela štopere Mladenovčana i došla u prazan prostor napadaču Brkiću kojem nije bilo teško da savlada potpuno usamljenog i nemoćnog golmana Marića.
Tokm prvog dela susreta u redovima Mladenovčana posebno se isticao novajlija Ilić koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Iako “bonus” igrač , dobrih fizičkih predispozicija, dugog i lakog koraka sa izraženom igrom na dva dodira bez nepotrebnog solranja, ovaj momak iz Ralje mogao bi predstavljati pravo pojačanje koje donosi prevagu na terenu. Ostali su u prvom delu susreta delovali previše “tvrdo”, u pas igri neprecizni i bez dubinske lopte u prostor tako da je vredno spomena bio jedino odlično izveden slobodan udarac Stojanovića sa nekih dvadesetak metara iskosa sa desne strane, ali i uspešnu intervenciju golmana gostiju Pajovića koji je paradom prebacio loptu preko prečke.
U drugom delu susreta sa kompletno izmenjenom postavom u odnosu na prvo pluvreme, Mladenovčani su zaigrali brže, lopta je najčešće letela u pravcu agresivnog napadača Mitrovića, medjutim u periodu ofanzive i apsolutnog poseda ponovo je u 57. minutu usledila neshvatljiva greška u zadnjoj liniji koju je kaznio Dulanović i duplirao prednost Karadjordja.
Mladenovčani su zaigrali skroz otvoreno ostavljajući gostima iz Tople dosta prostora tako da je u nekoliko navrata posle udaraca sa distance odlično intervenisao rezervni golman Pavlović. Ipak, do pogotka samo da se ublaži poraz, ali ne i da se izjednači, domaći tim je stigao u devedesetom minutu nakon odlično izvedenog kornera i lopte koju je u šesnaesterac poslao Kostić, gde se najbolje u buketu igrača snašao Rajković koji udarcem glavom loptu poslao pod samu prečku.
Trener Višnjić zbog povreda na trećoj kontrolnoj utakmici nije mogao da računa na Matejića, Milića, M. Krstića, Sokolovića, kao i operisanog Miloša Nikolića kojeg čeka duga pauza

OFK Mladenovac – FK Karađorđe 1:2 (0:1)

Igralište Radničkog PDM. Gledalaca 100. Sudija R. Milenković . Pomoćnici- Joković i Tamara Majstorović. Strelci : Rajković u 90 za OFK Mladenovac , Brkić u 7.I Dulanović u 57. minutu za Karadjorđe.

OFK Mladenovac: Marić, Milišić, D. Krstić, Maksimović, Arsić, Ilić, Stojanović, Stijelja, Sarić, Milovanović i Milivojević. U igru su ušli: Pavlović, Žujević, Rajković, Đorđević, Filipović, Pantelić, Pantić, Kostić, Mitrović i Avramović.

FK Karađorđe: Pajović, Marković, Ilić, Radojević, Lazarević, Nedeljković, Dulanović, Todorović, Živanović, Bajović i Brkić. U igru su ušli: Balšić, Spasić i Stanojević.