Uhapšen mladenovački politički aktivista Stevan Vlajić

Uhapšen mladenovački politički aktivista Stevan Vlajić

Kako je potvrđeno portalu Mladenovac Uživo,  politički aktivista Stevan Vlajić , priveden je danas u Mladenovcu i određen mu je pritvor u trajanju do trideset dana, po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu, zbog kršenja zabrane prilaske  predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću.

Vlajić je na izborima 2. juna bio kandidat lokalne grupe građana „Dogovor za Mladenovac“. U javnosti je predstavljan i kao strateg političkog marketinga, bivši je predsednik stranke Savez90/Zelenih Srbije i kreator lika Ljubiše Preletačevića Belog.

Stevanova majka, Vesna Vlajić izjavila je za Mladenovac uživo:

– Stevan je  dobio  rešenje o zadržavanju do 30 dana, napisana je žalba, ali može da bude aktivirana tek onda kada bude zatvoren“. Bio mu je je ostavljen rok da završi lične obaveze i da se se danas  javi na osnovu  pozivu  za odlazak na izdržavanje pritvora. Bila sam prisutna u prostorijama Policijske stanice Mladenovac i mogu istaći veoma korektan odnos  od strane policije U pritvor je odvežen službenim kolima policije, a ne “ kombi -maricom“ i još jednom podvlačim da  se ništa ne može zameriti kad je reč o tretmanukoji je moj sin imao u policiji- rejkla je Vesna Vlajić.

Inače,  rešenje o pritvoru doneto je 1. jula, dan pred lokalne izbore. U rešenju, u  stoji da Vlajić „29. 5. 2024. prema izveštaju policijske stanice Mladenovac prišao predsedniku gradske opštine Mladenovac, Glišić Vladanu ispred prostorija Srpske napredne stranke, na razdaljini od 0,5 metar (…) i snimao ga mobilnim telefonom.

Podsećamo, OOSNS Mladenovac  oglasio se 30. maja saopštenjem u kojem je navedeno  da je aktivista Grupe građana „Dogovor za Mladenovac“ Stevan Vlajić snimao telefonom predsednika opštine Vladana Glišića uprkos zakonom izrečenom merom zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja. Vlajić je tada na društvenim mrežama objavio  da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivistima ove grupe građana tokom snimanja predizbornog spota ove GG.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *