Premijer Vučević i ministar Glišić posetili Mladenovac (video)

Premijer Vučević i ministar Glišić posetili Mladenovac (video)

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas zajedno sa ministrom za javna ulaganja Darkom Glišićem radove na rekonstrukciji gimnazije u Mladenovcu . Njih su dočekali Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i Aleksandar Cvetković, direktor mladenovačke Gimnazije koji ih je upoznao sa dinamikom izvođenja radova.

-Ovo nije samo pitanje uređenja jednog školskog objekta, nego je i pitanje daljih investicija u našu državu. I radićemo zajedno sa ministrom Glišićem i ostalim članovima vlade, mnogo više na polju obrazovanja”, rekao je Vučević prilikom obilaska radova i dodao da su dva najvažnija stuba za razvoj društva zdravstvo i obrazovanje.

Ministar Darko Glišić je je napomenuo da će rekonstrukcijom objekta više od 600 učenika dobiti nove prostorije za učenje. „Nadam se da će negde od oktobra meseca imati priliku da budu zaista u jednom standardizovanom, modernom prostoru i da pohađaju nastavu. Rok je dakle da to bude u oktobru, ali smo se dogovorili da tokom letnjih meseci, probamo da intenziviramo radove, da probamo da taj rok skratimo možda na septembar”, rekao  je Glišić.

Obraćajući se prisutnim novinarima, predsednik mladenovačke opštine Vladan Glišić je istakao-„Kada se završi ovaj objekat, učenici i profesori imaće dobre uslove za rad. Mladenovac se gradi i razvija. Imamo tri velika ekološka projekta. Uradili smo gasifikaciju cele opštine – više od 350 km nove gasifikacione mreže i 10 gasnih stanica”, rekao je predsednik opštine i dodao da je nastavljen projekat „Čista Srbija”, koji podrazumeva postrojenje za preradu otpadnih voda i 70 kilometara nove kanalizacione mreže.
„Zahvaljujući Gradu Beogradu, reciklažni centar će biti završen do kraja godine, a to će biti uslov za gašenje naše deponije”, rekao je predsednik opštine.

Tokom obilaska Mladenovca premijer Miloš Vučević i ministar za javna ulaganja Darko Glišić posetili su i postrojenje porodične kompanije Grand-ABM u Kovačevcu, koja se bavi proizvodnjom kartonske i drvene ambalaže.

Opširnije u video prilogu:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *