Učenička kompanija „MOVEABLY“ iz mladenovačke Gimnazije prvak Srbije -Sledi Evropsko prvenstvo u Estoniji

Učenička kompanija „MOVEABLY“ iz mladenovačke Gimnazije prvak Srbije -Sledi Evropsko prvenstvo u Estoniji

Učenička kompanija „Moveably“ iz Gimnazije u Mladenovcu osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Beogradu, dok je gimnazijalac Nikola Veličković (4/1) osvojio nagradu za najboljeg mladog lidera učeničkih kompanija. Nagradu im je uručila Ana Zapletić iz Američke agencije za međunarodni razvoj, a oni će u julu predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje će biti održano u Talinu, u Estoniji.
Mladenovački gimnazijalci su u okviru svoje kompanije osmislili aplikaciju koja povezuje prevoznike i pojedince i tako olakšava dogovor oko prevoza robe.


Tim iz Mladenvca predtavljalo je 11 učenika Gimnazije: Anđela Кanjo (direktor), Filip Oketić (glavni programer), Nikola Veličković (marketing menadžer), Milica Vučetić (finansijski menadžer), Ema Brkić (PR menadžer), Đorđe Milentijević (snimatelj i montažer), Mladen Pantić (grafički dizajner), Natalija Oketić (istraživanje tržišta), Nađa Cvetković (PR na stranim jezicima), Nikolina Glišić (lektor) i Siniša Simić (PR menadžer) i mentor tima, profesor Predrag Matović.
Dvadeset najboljih timova iz srednjih škola širom Srbije predstavilo je proizvode i usluge svojih kompanija u okviru prodajnog sajma u tržnom centru Beo i prezentovalo publici i žiriju biznis planove. Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada prisutnima se obratila Mateja Norčič-Štamcar, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji.
Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj, Evropske unije kroz projekat BY LEAP, kompanija ManpowerGroup Srbija i Nestle i tržnog centra BEO.

Tekst i slike preuzeti sa FB stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *