Učenici OŠ “Sveti Sava” pobednici mladenovačkih Malih olimpijskih igara

U fiskulturnoj sali OŠ “Sveti Sava” održan je kvalifikacioni deo Malih olimpijskih igara koje se realizuju u okviru sistema školskog sporta. Na takmičenju učenika i učenica od prvog do trećeg razreda učešće su uzele OŠ “Momčilo Živojinović”, OŠ “Kosta Djukić”, OŠ “Milica Milošević “ iz Jagnjila, OŠ “Živomir Savković” iz Kovačevca, OŠ “Bora Lazić” iz Vlaške i učenici škole domaćina kvalifikacionog takmičenja u igrama spretnosti.

Blizu dvesta dečaka i devojčica nadmetalo se u motoričkom zadatku koji se sastojao od koluta napred na postavljenoj strunjači po dužini, trčanju deonice od deset metara, provlačenju kroz okno sanduka koji je položen na dužu stranu,skoku iz obruča u obruč odskokom sa jedne i doskokom na drugu nogu, nošenja medicinke teške 2 kg do markera na udaljenosti od tri metra i vraćanje medicinke u početni položaj odnosno stavljanje u kutiju i gadjanje lopticom u metu.

Ukupni pobednik Malih olimpijskih igara za osnovce je OŠ “Sveti Sava”, drugo mesto je zauzela OŠ “Kosta Djukić” dok su treće mesto za svoju školu osvojili učenici OŠ “ Milica Milošević “ iz Jagnjila. Najbolje plasirane škole na opštinskim takmičenjima nastupiće na velikom finalu koje je zakazano za 18.maj u maloj hali Kombank arene.

D.Nikolić