Prijem za delegacije prigradskih fudbalskih reprezentacija

Opštinski fudbalski savez Mladenovca biće domaćin tradicionalnog turnira prigradskih reprezentacija.Povodom predstojećeg turnira koji će se 26 i 27. maja igrati u Jagnjilu i Mladenovcu, danas je u maloj sali GO Mladenovac održan prijem za predstavnike Opštinskih fudbalskih saveza Lazarevca,Obrenovca,Grocke,Barajeva i Sopota.

Prisutne goste pozdravili su predsednik GO Mladenovac, Vladan Glišić i član veća zadužen za sport, Goran Spasojevič koji su izrazili zadovoljstvo što će Mladenovac biti domaćin četrdesetog po redu turnira.Turnir koji je na inicijativu FSO Obrenovca pokrenut davne 1977 godine nije odigran 1999 godine zbog NATO agresije na Srbiju kao i 2014 godine zbog katastrofalnih poplava koje su zahvatile Obrenovac.

Od nastanka turnira do danas važeće je pravilo da boje reprezentacije mogu da brane igrači koji isključivo nastupaju u timovima koji se takmiče u opštinskim ligama beogradskih prigradskih saveza. Kad je reč o žrebu koji je danas obavljen u maloj Sali GO Mladenovac, reklo bi se da je bio nemilosrdan prema većim prigradskim savezima tako da se u istoj grupi nalaze selekcije Mladenovca,Obrenovca i Lazarevca dok će drugi finalista biti poznat nakon medjusobnih duela izmedju Sopota,Grocke i Barajeva.

Kad je reč o propozicijama turnira, treba napomenuti da se igra trijagonalno dva poluvremena u tajanju po trideset minuta. Utakmice prvog dana počinju u 15 sati i 30 minuta dok je finale na programu u nedelju 27.maja sa početkom u 17 sati i 30 minuta.

D.Nikolić