U subotu „Kosmajski kazan“,tokom meseca slede Sabor vinogradara i voćara, kao i manifestacija“Prelo“

U subotu „Kosmajski kazan“,tokom meseca slede Sabor vinogradara i voćara, kao i manifestacija“Prelo“

Posle brojnih događaja održanih u okviru programskog sadržaja koji su uobličili Mladenovačko kulturno leto, Gradska opština Mladenovac kroz pokroviteljstvo daće svoj doprinos i predstojećim dešavanjima , povodom kojih je održana konferencija za medije.

Član veća, Zoran Jocić koji je resorno zadužen za kulturu najavio je održavanje”Kosmajskog kazana”, 25. Sabora vinogradara i voćara Mladenovca kao  i “Prela” koje se se tradicionalno održava u Rabrovcu.

Prisutnim novinarima obratili su se Gregor Guberinić, direktor kompanije “Bilbi” i Nikola Milisavljević, predsednik organizacionog odbora predstojećeg jubilarnog Sabora vinogradara i voćara Mladenovca.

-Manifestacija ”Kosmajski kazan“ održaće se po treći put  u selu Pružatovac. „Bibli“ i Mesna zajednica Pružatovac domaćini su i organizatori manifestacije, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Mladenovac. Tema manifestacije je priprema hrane i pića tradicionalnih receptura našeg kraja.“Kosmajski kazan“ je naš doprinos lokalnoj zajednici i organizovan je sa namerom da postane jedna od najdugotrajnijih manifestacija, da po tome bude prepoznatljiv naš kraj i naše selo. Očekujemo više stotina gostiju kako je bilo i prethodna dva puta. U okviru manifestacije biće degustacija hrane i pića koje se pripremaju u kazanima rekao je Guberinić istakavši da program u dvorištu kompanije „Bilbi“ počinje u petnaest časova i da će ga obogatiti dva kulturno-umetnička društva i Rosher Etno Bend.

Predsednik organizacionog odbora Sabora vinogradara i voćara, Nikola Milisavljević je između ostalog rekao:

-Mi smo prvi deo ove naše centralne proslave obavili na Svetog Trifuna kad smo od svih naših proizvođača i vina uzeli uzorke i sa komisijom stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteza to ocenili i obavestili u pisanoj formi sve naše izlagače. Zbog korone nismo bili u mogućnosti da organizujemo veći skup. Bili smo prinuđeni da odaberemo novi termin tako da smo odlučili da se sabor održi 17. septembra sa početkom u 15 časova u restoranu „Romansa“.

Na kraju konferencije Jocić je obavestio prisutne novinare da će se istog dana samo u večernjem terminu, sa početkom u 20 časova održati manifestacija „Prelo“ koju organizuje istoimeno kuturno-umetničko društvo iz Rabrovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *