U Padinskoj Skeli utakmica za fudbalske sladokusce: PKB  – OFK Mladenovac 3:3 (2:1)

U Padinskoj Skeli utakmica za fudbalske sladokusce: PKB – OFK Mladenovac 3:3 (2:1)

Sve ono što fudbalsku igru može da učini magičnom, smestilo se tmurnog avgustovskog  jutra u devedeset minuta loptanja na terenu  PKB-a u Padinskoj Skeli. Golmanske bravure, borba spuštenog garda poput one u bokserskom ringu, preokret, nerealzovan jedanaesterac, kolosalne prilike, goleada, dramatična završnica…Bio je to duel kakvi su danas retkost i u najelitnijem srpskom fudbalskom takmičenju i posle kojeg  svi akteri počev od onih sa terena pa do publike i novinskih izveštača mogu biti ponosni što su svak na svoj način predstavljali koliritni segment  zonskog  prvenstvenog duela koji će dugo ostati u sećanju.

Domaći tim od prvog sudijskog zvižduka krenuo  je silovito i za samo četiri minuta stvorio tri fantastične prilike, ali golman Đorđević pun samopouzdanja nakon prve lopte koju je „uhapsio“  nastavljajući nisku bravura kao da je poremetio izabranike Vladimira Šuberta tako što je postao inicijalna kapisla za kaznu koja je usledila na drugoj strani terena. Sve se odigralo munjevito u desetom minutu kad je Filip Stevanović prošao po desnoj strani, ušao u šesnesterac i poslao oštru poprečnu loptu do Kostića kojem nije bilo teško da je prosledi u nebranjeni deo mreže. Od tog trenutka događaji su se još brže smenjivali kao na filmskoj traci. PKB je imao inicijativu koju je krunisao u 26 minutu izjednačujućim pogotkom agilnog Nikole Timotijevića koji se sa pozicije desnog bočnog transformisao u  klasičnog špica tako što je slično vaterpolo sidrašu okružen igračima Mladenovca bio skoncentrisan ne ostavljajući Đorđeviću ni malo mogućnost da još jednom od nemogućeg napravi moguće. Igrači Mladenovca reklamirali su da je u začetku akcije lopta pogodila u ruku Ognjanovića, ali beogradski arbitar Aleksandar Radovanović  ostao je pri svojoj odluci i pokazao da lopta ponovo krene sa centra.

Isti igrač u u 29 minutu pogodio je stativu, a onda samo pet minuta nakon toga, Filip Stevanović  kao da je indigom preslikao prodor koji je prethodio vodećem golu. Nažalost u situaciji kad se našao sam ispred golmana Lukića i većina sa tribina pomislila da je egzekucija neminovna on je uputio oštar prizeman udarac nakon kojeg je lopta završila pored stative.

U 40 minutu usledilo je novo uzbuđenje. Vazdušni duel u šesnaestercu , odnosno buket igrača  gde su ruke igrača podsećala na krila letilice tako da je teško bilo izbeći kontakt, a po mišljenju sudije Radovanovića bilo je dovoljno elemenata da pokaže na jedanaesterac jer je procenio nešto jači intezitet oslanjanja Matejića na protivničkog igrača. Loptu je samouvereno na nedovoljno uočljivi kreč postavio korpulentni Marko Ognjanović, uputio snažan udarac ali za fudbalski ramboidnog golmana Marka Đorđevića bio je to još jedan trenutak nadahnuća da pokaže svoju moć u odnosu na protivnika koji nemilosrdno preti iz svih situacija.

Ipak dva minuta pre odlaska na odmor PKB je došao do izjednačujućeg pogotka. Nakon odlično izvedenog kornera sa desne strane i nedovoljno dobro postavljene markacije od strane fudbalera mladenovačkog tima, Drača je nadvisio sve igrače u šesnaestercu i zakucao loptu pod prečku . Bio je to trenutak da još jednom eksplodira sa tribina na kojima se okupilo oko dvesta bučnih pristalica domaćeg tima.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku inicijative Mladenovčana i dve šanse koje prisebni igrači iz omladinskog pogona rutirino pretvaraju u pogodak, ali Filipu Stevanoviću nedostajalo je smirenosti da loptu u duelu jedan na jedan pošalje  pored već nemoćnog golmana tima iz Padinske Skele, a Kostiću da postupi racionalno umesto demonstracije klasične sebičnosti jer je odlučio sam da okonča maštovitu akciju umesto da uposli saigrača koji se našao u takvoj blizini da je bilo teško poverovati da bi gol promašio i mališan iz dečijeg vrtića.

Ono što su propustili gosti, nisu domaći koji su u 71 minutu došli i do trećeg pogotka zahvaljujući lopti koja je preletela  štopere Mladenovca na nekih tridesetak metara ispred golmana Đorđevića. Rezervisti Popoviću bila su dovoljna nepotpuna dva minut da provede na terenu i upiši se u strelce. Ali od tog momenta svesni da nemaju šta da izgube njegovi izabranici, Spasić se odlučuje za hazarderski potez  jer je u napad prekomandovao Matejića i na taj način ga u špicu upario sa vrlo pokretljivim Krstićem. Hrabrost je donela plod u 79 minutu kad je Darko Matejić  lob udarcem i laganim podbadanjem lopte maestralno  sa dvadesetak metara  iscrtao jutarnju fudbalsku lepoticu na rosnoj poljani Padinske Skele. Bio je to momenat kad domaći tim ostaje u senci  fizičke spreme Mladenovčana koji su gotovo dobili sve duele, a  iz bočnih prodora  u 84 minutu stigli do izjednačenja zahvaljujuć šah –mat potezu hitronogog rezerviste i povratnika Milovanovića koji je uposlio  Tešića,  nerešivu enigmu za domaće koji je  uspeo da postigne izjednačujući pogodak i potvrdi da je igrač kvaliteta iznad zonaškog ranga takmičenja.

Bila je to fudbalska predstava  posle koje bi mnogi poželeli aktere da pozovu na bis poput oduševljene pozorišne publike.

Stadion u Padinskoj Skeli. Gledalaca 200. Sudija: Aleksandar Radovanović (Beograd) Strelci: Timotijević u 3, Drača u 15 i Popović u 71 za PKB, Kostić u 10, Matejić u 79 i Tešić u 84 minutu za OFK Mladenovac.

PKB: Lukić, Stošković (od 69 Popović), Timotijević, Zafirovski, Kostadinović, Vasić, Ognjanović, Dabetić, Drača, Kuč (od 69 Vukomanović), Živković (od 78 Dimitrijević).

OFK Mladenovac: Marko Đorđević, David Stevanović, Mihajlo Đorđević, Vukićević, Petrović (od 69 Borikić), Tešić, Filip Stevanović ( od 69 Milovanović), Krstić, Kostić (od 80 Stojanović) ,Matejić, Varagić (od 31 Matić)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *