Potpisan protokol o saradnji opština Mladenovac i Pale

Potpisan protokol o saradnji opština Mladenovac i Pale

Delegacija Gradske opštine Mladenovac, predsednica Skupštine opštine Gordana Dimitrijević-Bjeličić i član Veća Zoran Jocić, boravili su u opštini Pale u Republici Srpskoj gde su prisustvovali manifestaciji „Gospojinske svečanosti“, povodom slave opštine Pale.
Tom prilikom, predstavnici dve opštine potpisali su Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja i kulture i dogovorili dalju saradnju u oblastima za kojima bude iskazana potreba i interesovanje.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici opštine Mladenovac odvojili vreme da posete Pale i budu gosti „Gospojinskih svečanosti“.
„To daje neku posebnu težinu i iskazuje posebnu vezu između Srba u Republici Srpskoj i Srbiji. Razgovarali smo o načinima saradnje i upoznali naše goste o tome koliki značaj ima opština Pale u okviru Istočnog Sarajeva i cijele Republike Srpske“, rekao je Jugović.
On je istakao da o tome govori i činjenica da će kum opštinske slave biti premijer Srpske Radovan Višković i da su kolege iz Mladenovca shvatile da su izabrale opštinu sa kojom imaju šta da razmene.
„Ponosni smo što jedna beogradska opština može nama da prenese određena iskustva. Riječ je o respektabilnoj lokalnoj zajednici koja ima mnogo kulturnih i sportskih sadržaja i mi tu nalazimo mjesto za razmjenu iskustava i za saradnju“, pojasnio je Jugović.
Član opštinskog Veća Gradske opštine Mladenovac, Zoran Jocić, rekao je nakon potpisivanja Protokola o saradnji u oblasti obrazovanja i kulture između opština Mladenovac i Pale, da je ta saradnja uspostavljena u poslednjih nekoliko godina.


„Na ovaj način želeli smo da to institucionalizujemo i da stvorimo uslove da i dalje razvijamo saradnju, ne samo u ove dve oblasti, već i u ostalim oblastima za kojima iskažemo potrebu i interesovanje“, rekao je on.
Jocić je naveo da su školarci iz Mladenovca i danas gosti opštine Pale, te da će saradnja biti uspostavljena između obrazovnih institucija i institucija kulture.
„Uspostavićemo i saradnju između udruženja iz oblasti kulture i jedne i druge opštine i pružaćemo podršku jedni drugima prilikom organizovanja manifestacija u oblasti kulture. Radićemo i na zajedničkim projektima u ove dve oblasti i trudićemo se da apliciramo kod naših matičnih država, ali i na međunarodnim konkursima“, najavio je Jocić.
Predsednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da je ostvarena saradnja zahvaljujući predstavnicima opštine Mladenovac, kao i nekadašnjem odborniku Sanji Lončar Кapuran i Osnovnoj školi „Pale“.
„Saradnja opština Mladenovac i Pale traje neko vrijeme i danas smo to i ozvaničili potpisivanjem Protokola. Nadam se da ćemo u narednom periodu, ovim Protokolom, ostvariti saradnju i na drugim poljima sa našom, već sada, bratskom opštinom iz naše bratske Srbije. Nadam se da ćemo i mi uskoro posjetiti opštinu Mladenovac i verifikovati ovu saradnju“, istakao je Škipina.
Predsednik Skupštine Gradske opštine Mladenovac, Gordana Dimitrijević-Bjeličić, ocenila je da je ovaj čin krunisan na lep način i da je ovo samo formalizovanje onoga što je do sada rađeno.
“Mi očekujemo više saradnje u sportu, poljoprivredi i u svim sferama koje možemo zajedno ostvariti. Gradska opština Mladenovac je otvorena za svaki vid saradnje i inicijative, tako da izvolite i dođite, bićete veoma dragi gosti i nastavićemo dobru saradnju”, poručila je Dimitrijević Bjeličić.
Izvor: pale.rs.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *