U Mladenovcu promovisana knjiga „Graditelj vrtova“ autora Tihomira Stevanovića (video)

U Mladenovcu promovisana knjiga „Graditelj vrtova“ autora Tihomira Stevanovića (video)

U Svečanoj sali Dr Elsie Ingils promovisana je zbirka priča i pripovedaka „Graditelj vrtova“, Mladenovčanina Tihomira Stevanovića. O knjizi koju je izdala mladenovačka „Litera“ govorili su profesor književnosti, Dušica Gojković i autor zbirke u kojoj su se našle priče i pripovetke nastale u prethodnih tridesetak godina.

Inače, Tihomir Stevanović rođen je u Priboju na Limu 1965. godine. Završio je Pravni fakultet u Beogradu. Napisao devet radio-drama i pet dramatizacija za Dramski program Radio Beograda.

Kratke priče objavljuje u periodici (MeđajAlmaCrte i reze, pre toga u časopisima ITD, Mladost  NoNOmladinske novineFlešUlaznica i Zabranjeno voće). Za pripovetku „Misteriozne barikade“ dobio nagradu Saveza jevrejskih opština Srbije za oblast književnost za 2017. godinu.

Objavio romane: „Balkanski mol“ (nagrada Atanasije Stojković, 2013),  „Tamo, kuda me moj Bog odvede“ i „Čovek na blkonu“.

Za dramu „Kandilo u rozarijumu“ dobio je nagradu Narodnog pozorišta Republike Srpske za najbolji dramski tekst u regionu (2012); za dramu „Tajna i male laži“ dobio nagradu Slobodan Stojanović za najbolji neobjavljeni dramski tekst (2013); za dramu „Moleraj“ dobio nagradu Narodnog pozorišta Republike Srpske za najbolji dramski tekst u regionu (2017); za dramu „Duboka voda“ dobio prvu nagradu na konkursu Radio Beograda za najbolju dramu (2017).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *