U Jagnjilu održan prvi Sabor narodnog tradicionalnog pevanja Šumadije (video)

U Jagnjilu održan prvi Sabor narodnog tradicionalnog pevanja Šumadije (video)

U porti jagnjilske crkve Svetih apostola Petra i Pavla održan je Sabor tradicionalnog narodnog pevanja Šumadije. Manifestacija koju je pokrenulo Udruženje “Sobrašice” , održana pod pokroviteljstvom Gradske opšine Mladenovac , nazvana je “Oj Jagnjilo, o moj mio bore” okupila je osam etno grupa iz šumadijskog kraja.


Na događaju koji za cilj ima očuvanje tradicije i negovanje kulturnog nasleđa publici su se predstavile etno grupe-“Crnućanka” iz Gornjeg Milanovca, KUD “Ljubomir Ivanović- Gedža” iz Kovačevca, Hor “Blagovesti” iz Mladenovca, KUD “Elektroporcelan” iz Aranđelovca, KUD “Prelo” iz Rabrovca, “Arhaika”- Abrašević iz Kragujevca, Muška pevačka grupa “Oplenačke delije” iz Donje Šatornje i “Sretenjske zore” iz Aranđelovca. Ovu manifestaciju posetili su pomoćnik ministra u Ministarstvu za razvoj sela , Goran Milenković koji se obratio prisutnima i Zoran Spasić, savetnik ministra.


Programu je prethodila liturgija i rezanje slavskog kolača, a po završetku programa gosti su obišli domaćinstvo Dragana Kneževića, inicijatora manifestacije i poznatog cvećara iz ovog sela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *