Saopštenje štaba za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac

Saopštenje štaba za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac

Na osnovu izveštaja „JКP Mladenovac“, stanje u vodosnabdevanju je normalizovano. Planom investicionog ulaganja po programu za 2021. godinu, a u cilju normalnog snadevanja vodom, predviđeni su radovi na izgradnji dva nova istražno – eksploataciona bunara kao i sredstva za rehabilitaciju četiri bunara koja su u sistemu vodosnabdevanja.
Radovi na izgradnji istražno – eksploatacionog bunara na izvorištu Кokorin završeni su 6. jula. Dobijena je količina vode od 5 – 6 litara u sekundi. Radove na opremanju izgrađenog bunara izvelo je „JКP Mladenovac“.

Trenutno se izvode radovi na novoj istražno – esploatacionoj bušotini na izvorištu u Rajkovcu. Prema informacijama iz JКP „Mladenovac“, puštanje u rad ovog bunara očekuje se u poslednjoj nedelji jula.

Ekipe JКP „Mladenovac“ su za svega nekoliko dana uspele da oporave vodovodni sistem, a novih bunari daće dodatnu količinu vode koja će zadovoljiti potrebe građana u narednom periodu.

„JКP Mladenovac“ je uspešno otklonilo tehničke probleme na bunarima prouzrokovane isključenjem struje i kvarom na trafo stanicama, a rezultat toga je uspostavljanje normalnog vodosnadosnabdevanja.
Prema licima koja su dovela do ugrožavanja vodosnabdevanja građana opštine Mladenovac, predsednik opštine, Vladan Glišić, kao komandant Štaba za vanredne situacije, podneće prijave nadležnom tužilaštvu.
Molimo građane da racionalno troše vodu, naročito u seoskim sredinama i apelujemo na upravnike stambenih zgrada da otklone kvarove na pumpama i ventilama u tim objektima.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADSКE OPŠTINE MLADENOVAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *