Mladenovačka kulturna dešavanja – Vlaška i Jagnjilo (video)

Mladenovačka kulturna dešavanja – Vlaška i Jagnjilo (video)

Kulturna dešavanja koja se organizuju u okviru niza manifestacija čiji programski sadržaji upotpunjuju Kulturno leto Mladenovca 2021, posle ovosezonske premijere u Rabrovcu gde je organizovan prigodan muzički program u kojem su učešće uzela kulturno umetnička društava i predstavljeni turistički i poljoprivredni potencijali, biće nastavljena u selima Vlaška i Jagnjilo.

Na konferenciji za medije organizovanoj u maloj sali opštine, Zoran Jocić, član veća zadužen za kulturu kao i predstavnici  organizacionog odbora manifestacija čiji će domaćini biti Vlaška i Jagnjilo najavili su održavanje nekoliko zanimljivih kulturnih dešavanja. Kao alternativa tradicionalnoj Međunarodnoj smotri folklora , koja se  ove godine neće održati zbog još uvek nepovoljne  situacije prouzrokovane korona virusom u svetu, na sceni će se naći frulaši u programu nazvanom “Dobrivoju s ljubavlju”, čiji je organizator Udruženje “Od predaka za budućnost”. 

Takođe održaće se se solistički koncert domaćeg KUD-a “Šumadija” na kojem će nastupiti mladenovačka kulturno umetnička društva. Ni ovog leta, neće izostati prezentacija domaće kuhinje i rukotvorina vrednih žena ovog sela. 
Posle  Vlaške  gde će program biti realizovan od 9 do 11 jula, novi sadržaji  biće predstavljeni 12. jula u porti jagnjilske crkve Svetog apostola Petra i Pavla.U organizaciji Udruženja “Sobrašice” održaće se sabor tradicionalnog narodnog pevanja Šumadije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *