PROMOCIJA DEČJEG MUZIČKOG TAKMIČENJA „SRBIJA U RITMU EVROPE 2018“

U susret najvećem dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ koje se ove godine održava 16. juna u Nišu, gradu koji je prošle godine odneo pobedu, organizovan je svečani skup kojem su prisustvovali ambasadori i drugi diplomatski predstavnici ambasada koje podržavaju ovo muzičko takmičenje, kao i gradonačelnici i predsednici opština, učesnika ovogodišnjeg takmičenja.

U Gradskoj kući u Nišu, podršku deci Srbije pružili su predstavnici ambasada Belgije, Kipra, Švedske, Hrvatske, Danske, Slovačke, Portugala, Turske, Norveške, Azerbejdžana, Australije, Nemačke, Austrije, Francuske, Grčke, Crne Gore i Rusije.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, član opštinskog Veća, Dejan Stepanović, koji je ove godine i član žirija i Dragica Obradović, koordinator projekta, podržali su svojim prisustvom decu iz Mladenovca koja drugi put učestvuju na ovom takmičenju. Prema propozicijama takmičenja, svaki od učesnika gradova predstavlja igrom i pesmom po jednu evropsku državu. Predstavnici opštine Mladenovac, učenici Gimnazije, Katarina Lukić, Aleksa Macura, Irena Ilić i Anja Damnjanović, ove godine predstavljaju republiku Tursku i pesmu izvode na turskom jeziku.

Zajednička poruka predstavnika gradova, opština i ambasada je da su deca budućnost Srbije i da su svi napori usmereni ka njima – da rastu i žive u sigurnoj, evropskoj Srbiji.