Potpisan sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Pale

Potpisan sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Pale

U  mladenovačkoj Svečanoj sali Dr Elsi Ingils , u danu  obeležavanja Dan opštine, potpisan je sporazum o saradnji između opština Mladenovac i Pale.

Reč je o sporazumu koji za cilj ima zbližavanje dve opštine u kulturnom i obrazovnom pogledu.

Sporazum su potpisali Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i Boško Jugović koji se nalazi na čelu opštine koja pripada Istočnom Sarajevu, odnosno Republici Srpskoj.

-Ovo je veliki dan za našu opštinu i naš narod. Potpisivanje sporazume u oblasti kulture i obrazovanja znači mnogo za naše mlade naraštaje,  sugrađane i stanovnike bratske opštine Pale. Oni će ovde imati dobrog prijatelja i ljude koji će misliti na njih.Verujem da će ova naša saradnja trajati večno-rekao je između ostalog Vladan Glišić.

Pozdravljajući prisutne, načelnik opštine Pale, Boško Jugović je rekao:

-Ako postoji trenutak kad čovek govori iz srca, emotivno, to je onda ovaj trenutak.Nije potrebno ništa drugo nego samo reagovati onako kako osećate. Mi predstavnici srpske opštine Pale, koja je prestonica Republike Srpske, ja sa predsednikom Skupštine i načelnikom za privredu i društvene delatnosti počastvovani smo da budemo vaši gosti. Ono što vi imate da prikažete kad je u pitanju istorija srpskog naroda je impozantno. Ono što smo videli juče, počev od Crkvina i Oplenca nas je fasciniralo i naša obaveza je da to prenosimo na buduća pokoljenja –naglasio je Jugović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *