Pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stižu u „Selters“

Pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već krajem godine počeće da dolaze na višenedeljne rehabilitacije u nekoliko banja u Srbiji, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

To je zaključak s današnjeg sastanka sa delegacijom ministarstva zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je predvodio Muhamed Salim Alal, zamenik resornog ministra Ova delegacija će do srede obići Specijalnu bolnicu za lečenje i rehabilitaciju „Merkur” u Vrnjačkoj Banji, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Banja Koviljača” i Institut za rehabilitaciju pokretnih i nepokretnih bolesnika „Selters” u Mladenovcu.

Portal Mladenovac Uživo vas je informisao o radovima na izgradnji novog bazena koji se privode kraju dok se u okviru ovog rehabilitacionog kompleksa na usluzi pacijentima već nalze kabineti za elektrodijagnostiku, laboratoriju i rendgen dijagnostiku, osteodenzitometriju a poseduje visoko specijalizovan kadar za lečenje neuroloških, ortopedsko-traumatoloških i reumatoloških pacijenata, kao i za dečiju rehabilitaciju.

Pacijenti i gosti mogu koristiti konsultativne preglede lekara specijalista: interniste, kao i stručnih saradnika, psihologa, logopeda i defektologa. Gradska opština Mladenovac 2015 godine dobila je status banje i jedan od pririteta je razvoj banjskog turizma.