Održano Otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu za mlađe uzraste

Održano Otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu za mlađe uzraste

Pojedinačno otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu za kadete i pionire, koje je organizovano u Sportsko-rekreacionom centru „Ljubomir Ivanović – Gedža“, okupilo je više od 170 učesnika iz 20 gradova Srbije, kao i goste iz Bijeljine.
Među učesnicima turnira bilo je i 12 državnih prvaka koji su titule najboljih poneli na raznim turnirima i kategorijama takmičenja.
Prema rečima organizatora, Otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu je ove godine najjači turnir u Srbiji u toj kategoriji, kako u pogledu masovnosti, tako i po kvalitetu samih takmičara.
Ovu sportsku manifestaciju organizovao je Šahovski klub Mladenovac uz podršku Sportskog saveza i opštine Mladenovac kao i brojnih sponzora.


Predsednik Gradkse opštine Mladenovac Vladan Glišić i direktor Sportsko-rekreacionog centra „Ljubomir Ivanović – Gedža“, Bogdan Vuksanović, čestitali su organizatorima na odlično organizovanoj sportskoj manifestaciji, a učesnicima na sjajnim partijama koje su pružili. Najboljima u svakoj kategoriji uručili su pehare i diplome.
U kategoriji dečaka 2014. godište prvo mesto osvojio je Aleksej Pavlović, a među devojčicama najbolja je bila Mia Nikolić.
U kategorii 2013. – 2011. godište prva mesta pripala su Mihajlu Iliću i Sari Mijić.
U kategoriji 2010. – 2008. godište Vuk Кanački bio je najbolji među dečacima, a Tamara Janković u kategoriji devojčica.
U kategoriji 2007. godište i stariji, kada je reč o devojčicama, prvo mesto osvojila je Jana Milovanović, dok je titula najboljeg među dečacima pripala Marku Milanoviću koji je ujedno i najuspešniji pojedinac turnira sa sedasm poena i sedam partija.

Preuzeto sa FB stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *