Održana tribina za mladenovačke poljoprivrednike

Održana tribina za mladenovačke poljoprivrednike

 U velikoj sali Gradske opštine Mladenovac održana je tribina za poljoprivrednike koja je imala za cilj  upoznavanje sa aktuelnim podsticajima i subvencijama , ali i edukativni segment usmeren na e-Agrar i neophodnu registraciju na portalu eID.

 Mladenovačke poljoprivrednike zainteresovane za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivredne mehanizacije, nabavke  traktora i priključnih mašina, kao i one koji su zainteresovani za  oblasti voćarstva, povrtarstva , ratarstva, stočarstva , preradu mleka kao i u oblasti pčelarstva pozdravio je Vladan Glišič predsednik GO Mladenovac . On je dobrodošlicu poželeo i Savi Pavičiću, gradskom sekretaru sekretarijata za poljoprivredu.

Obraćajući se mladenovačkim poljoprivrednicima Pavičić je istakao da da je Mladenovac  prošle godine bio jedna od najsubvencionisanijih opština sa teritorije Beograda gde je za potrebe poljoprivrede izdvojeno 64 milona dinara.

O onim neophodnim tehničkim pojedinostima kad je reč  o prijavljivanju poljoprivrednika za subvencije na tribini je govorila Milica Janković, direktorka Poljoprivredne i savetodavne stručne službe Beograd.

Budžetom grada Beograda u 2023. godini za podsticaje u poljoprivredi opredeljena su sredstva u iznosu od 450.600.500,00 dinara.

Sredstva će biti namanjena za: Traktore u iznosu 150 miliona dinara, priključne mašine 126 miliona i 500 hiljada, voćarsku i povrtarsku proizvodnji 70 miliona dinara i stočarstvo 65 miliona dinara, kao i za pčelarsku opremu u iznosu od 45 milona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *