Održan mladenovački šahovski Ilindanski turnir

Održan mladenovački šahovski Ilindanski turnir

U okviru obeležavanja Dana opštine, šahovski klub Lilama pod pokroviteljstvom GO Mladenovac organizovao je Ilindanski blic turnir.

Turnir je održan u velikoj hali SC „Ljubomir Ivanović Gedža“ a prisutne su pre odigravanja mečeva pozdravili Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i Dragan Đorđević predsednik mladenovačkog šahovskog kluba.

Na turniru je učestvovalo 120 šahista, a zvanju međunarodnog doprineli su takmičari iz Nemačke, Bugarske, Rusije, Azerbejdžana, BIH i Crne Gore.

Mečevi su igrani u trinaest kola, a o kvalitetu turnira govori podatak da je učešće uzelo devet velemajstora i petnaest fide majstora.

Nakon odigranih kola za nijansu od ostalih bio je uspešnijivelemajstor Dejan Pikula, koji je zauzeo prvo mesto ispred mladenovačkog velemajstora Danila Milanovića, dok je treće mesto zauzeo Dalibor Stojanović. Najbolje plasirana dama na turniru bila je velemajstor Radmila Kovačević.

Takmičenje je proteklo u besprekornoj organizaciji, a organizator je za najuspešnije takmičare obezbedio vredan nagradni fond.

Ovaj prilog sufinansiran je od strane GO Mladenovac u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *