Od petka do nedelje Mladenovac u znaku Valter Festa

Od petka do nedelje Mladenovac u znaku Valter Festa

Centar za kulturu i turizam Mladenovac od 10. do 12. septembra organizovaće četvrti po redu Valter Fest. Reč je o filmskom festivalu koji čuva uspomenu na  legendarnog  glumca Velimira Batu Živojinovića.

Valter  Fest  biće otvoren u petak 10. septembra na otvorenom bazenu Selters Banje projekcijom filma “Južni vetar 2 – Ubrzanje”, reditelja Miloša Adamovića. Očekuje se i dolazak protagonista ovog ostvarenja, a projekciji će prethoditi muzički nastup Goce Tržan i u Galeriji Foaje otvaranje izložbe “Stanislava Staša Pešić –kraljica šarma”.

Publika će u mladenovačkom bioskopu moći da pogleda i najnovija ostvarenja srpske kinematografije- “Lihvar” rediitelja  Nemanje Ćeranića, “Ne igraj na Engleze” Slobodana D. Pešića, “Oazu”,  film Mladenovčanina  Ivana Ikića i “Nečistu krv- greh predaka” Milutina Petrovića.

Ovogodišnja dobitnica specijalne nagrade za životno delo je glumica Tanja Bošković. Selektor festivala je Dragan Jelić, dok su članovi žirija reditelj Nemanja Ćipranić, novinar i filmski kritičar, Sandra Perović i glumac ,Aleksandar Dunić.

Organizatori su se potrudili i za zanimljiv propratni program. U podnevnim satima  najmlađa filmska publika može da prisustvuje projekciji crtanog filama “Mali šef”, a ljubitelji pisane reči i filmske publicistike promociji knjige “Čarobnjak Radmilović”, Milana Cacija Mihailovića. U nedelju Valter Fest biće zatvoren u atrijumu „Fontane“ nastupom Marka Nastića, najpoznatijeg srpskog DJ i producenta.

Komplet cene karata za sve tri festivalske večeri iznosi 1.500 dinara. Karta za svečano otvaranje, koncert Goce Tržan i fim “Južni Vetar 2” košta 1. 000 dinara, a pojedinačne za ostale dve večeri 300 dinara.

Festival će otvoriti glumac Slobodan Ćustić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *