Najnovija srpska filmska ostvarenja na „Valter festu“ u Mladenovcu: Nagrada za životno delo Lordanu Zafranoviću (video)

Najnovija srpska filmska ostvarenja na „Valter festu“ u Mladenovcu: Nagrada za životno delo Lordanu Zafranoviću (video)

Mladenovački Centar za kulturu i turizam od 22. do 25. septembra organizovaće peti filmski „Valter fest“ posvećen sećanju na Velimira Batu Živojinovića.

Ovaj filmski festival ima za cilj da kroz odabrani repertoar filmova najnovije produkcije pokaže kvalitet, kreativnost i bogatu raznolikost filmske produkcije u Srbiji tokom godine. Gledaoci će ove godine moći da vide devet najnovijih filmska ostvarenja, od kojih su neka već osvojila nagrade ili konkurišu za filmska priznanja.

Predsednik ovogodišnjek žirija biće reditelj Srđan Dragojević, dok je festival kao i prethodnih godina selektirao Dragan Jeličić.

Svečanom zatvaranju filmskog festivala “Valter fest”, u nedelju 25. septembra, prisustvovaće jedan od najpoznatijih reditelja u SFRJ, Lordan Zafranović kome će tada biti uručena nagrada za životno delo. Zafranović je jedan iz grupe jugoslovenskih režisera poznatih po nazivu „Praška škola“, autor je kultnih jugoslovenskih filmova poput “Okupacija u 26 slika”, “Večernja zvona”, “Kronika jednog zločina”, “Krv i pepeo Jasenovca”, “Pad Italije” …

O predstojećem „Valter festu“ razgovarali smo sa Brankom Miloradovićem, direktorom Centra za kulturu i turizam Mladenovac, koji je ujedno najavio i predstojeći pozorišni festval „Teatar u jednom dejstvu“ koji će se održati od 3. do 9. oktobra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *