Nagrada za mladenovačkog pisca Tihomira Stevanovića

Nagrada za mladenovačkog pisca Tihomira Stevanovića

Priča „Dva pisma jednog slikara“, autora Tihomira Stevanovića iz Mladenovca, osvojila je prvo mesto na književnom konkursu „Miša Cvetanović“, u organizaciji Doma kulture u Brestovcu kod Leskovca. Na drugom mestu našla se „Poslednja zima Konstantina Danila“, koju je napisao Radovan Sinđelić iz Šapca, dok je trećeplasirana priča „Drži ruke dalje od vrata, možeš se povrediti“ delo Marjana Urekara iz Novog Sada.

Kako javlja JuGmedia, na konkurs su pristigle 44 priče koje je napisalo 28 autora, a žiri – u sastavu Jadranka Jović, Bojana Cvetković i Predrag Stanković – doneo je odluku da prva nagrada ode u Mladenovac.

„Sve tri nagrađene priče krase originalnost motiva, slikovita, jednostavna, autentična i uverljivo dočarana atmosfera, kao i besprekorna naracija lišena suvišnih detalja ili digresije“, naveo je u obrazloženju odluke predsednik žirija Predrag Stanković. Pohvale žirija takođe su zavredele i priče dve Nišlijke. Priča „Zvezde na napajanje“ delo je Petre Nešić, a „Arhivar“ Stamene Milovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *