Mladenovčanin Milan Mirčić dobitnik grada Beograda iz oblasti nauke za 2023.godinu

Mladenovčanin Milan Mirčić dobitnik grada Beograda iz oblasti nauke za 2023.godinu

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić uručio je danas laureatima na svečanosti u Starom dvoru „Nagradu grada Beograda – Despot Stefan Lazarević”, Nagradu grada Beograda za stvaralaštvo mladih i Nagradu „Svetislav Stojanović” za 2023. godinu.

Među dobitnicima Nagrade grada Beograda za ostvarene rezultate iz stvaralaštva mladih u  2023 . godini je i srednjoškolac iz Mladenovca Milan Mirčić za izuzetne rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Nagrada grada Beograda dodeljuje se u okviru manifestacije „Dani Beograda” zaslužnim pojedincima koji su svojim radom i delima u prethodnoj godini izuzetno unapredili kulturni, naučni, privredni i sportski život u našem gradu.

Nagrada u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva pripala je Branku Anđiću, za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo Darku Lungulovom, za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije Đorđu Aralici, a za muzičko i muzičko-scensko stvaralaštvo Vladimiru Miloševiću, Uni Stanić i Nemanji Stankoviću, članovima klavirskog trija „Corda”.

Nagrada za društvene i humanističke nauke pripala je dr Ireni Šentevskoj, za prirodne i tehničke nauke prof. dr Slobodanu Vujiću, a za pronalazaštvo dobitnici su prof. dr Dušan Mijin, dr Milica Svetozarević Arsović, prof. dr Zorica Knežević Jugović, dr Ana Dajić, dr Marina Mihajlović i dr Mića Jovanović, Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu. Za izuzetno delo koje predstavlja doprinos razvoju medicine laureati su prof. dr Radica Stepanović Petrović, prof. dr Miroslav Savić, prof. dr Maja Tomić i prof. dr Aleksandra Novaković, dok je za rad ili rezultate izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine nagrađen prof. dr Pavle Gregorić. U oblasti arhitekture i urbanizma nagradu je poneo Dejan Miljković, za poljoprivredu Porodično poljoprivredno gazdinstvo Darka Zdjelara iz Ugrinovaca, opština Zemun, a za novinarstvo Kruna Una Mitrović.

Nagrada grada Beograda za sport pripala je košarkašu Bogdanu Bogdanoviću, a za zaštitu životne sredine Nikoli Srzentiću i Neveni Nekić, članovima udruženja Regionalni centar za mlade talente „Nikola Tesla”.

Za dugogodišnji rad i trajni doprinos razvoju Beograda nagrada je pripala Draganu Mariću, dok je specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za Grad Beograd dobio Jovan Maljoković.

Nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih za 2023. godinu za oblast umetnosti pripala je Ani Šević, a za oblast nauke Milanu Mirčiću.

Dobitnik Nagrade grada Beograda „Svetislav Stojanović” za pojedinca je Nikola Valdevit, a za vatrogasnu jedinicu – Vatrogasno-spasilačka četa „Košutnjak”.

U oblastima „pozorišno stvaralaštvo” i „herojsko delo” nije bilo predloženih kandidata, a nije dodeljena ni nagrada za oblast obrazovanja.

Ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici Grada Beograda i istaknuti predstavnici javnog i kulturnog života Beograda i Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *