Mladenovčani za Marka: U subotu humanitarni  turnir u basketu

Mladenovčani za Marka: U subotu humanitarni turnir u basketu

Najveću satisfakciju čovek dobije kada uspešno pomogne drugima. Nebrojeno puta se prebrode prepreke i problemi koji se nađu na putu borbe za tuđim životima u ulozi lekara , ali ostane gorak ukus u ustima nakon saznanja da se preko noći svako od nas ko radi u zdravstvu može naći u ulozi pacijenta i da je baš njegov život u pitanju.

Naš sugrađanin, doktor medicine, Marko Radojević, vodi životnu borbu. Nakon rutinske kontrole laboratorijskih nalaza, počinje neko novo poglavlje njegovog života. Borba za životom…

Osnovna bubrežna bolest dijagnostikovana je 2017. godine ( N18.5 Morbus Renalis chronicus, gradus V) a od marta 2023. godine Marko je na hroničnom programu lečenja hemodijalizama.

Neophodno je da Marko što pre ode na kadaveričnu transplantaciju bubrega na klinici u inostranstvu.

S obzirom da ovaj vid lečenja iziskuje visoke troškove, Marku je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.

Sredstva su potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede i analize .

Marko je rođen 1984. godine. Osnovnu školu “Momčilo Živojinović” je završio u Mladenovcu, kao i gimnaziju. Nakon završene studije medicine, svoju lekarsku profesiju započinje u našem gradu, tokom pandemije Covida, rame uz rame sa svojim kolegama u Specijalnoj bolnici za interne bolesti kroz koju je tokom pandemije prošlo skoro 3000 pacijenata.

Ovim povodom, u subotu, 13.07.2024. godine organizujemo humanitarni turnir u basketu na “Kenijevim terenima” sa početkom u 20h i simboličnom cenom ulaznice od 200 dinara. Turniru su se odazvali zaposleni u državnim ustanovama u našem gradu: Dom zdravlja Mladenovac, Institut za rehabilitaciju Selters, Elektrodistribucija, Policijska služba Mladenovac, Vatrogasna služba Mladenovac i Specijalna bolnica za interne bolesti. Dođite u što većem broju da podržimo turnir i ovu inicijativu. Kako je on pomagao drugima, vreme je da uzvratimo i da mi pomognemo njemu…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *