Mladenovčani predlažu dobitnike javnih priznanja

Mladenovčani predlažu dobitnike javnih priznanja

Gradska opština Mladenovac raspisala je poziv za podnošenje incijative za dodelu Javnih priznanja za 2022. godinu.

Pozivaju se građani i pravna lica sa prebivalištem, odnosno sedištem na teritoriji Gradske opštine Mladenovac, da učestvuju u postupku dodele javnih priznanja gradske opštine Mladenovac, podnošenjem inicijative, odnosno predlaganjem kandidata za dodelu sledećih javnih priznanja:

 1. Grba gradske opštine Mladenovac, koji se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo, kao i pravnom licu bez obzira na prebivalište pojedinca, odnosno sedište pravnog lica, za najvrednija dostignuća ostvarena u dužem vremenskom periodu i ukupno Stvaralaštvo koji doprinose sveukupnom razvoju i afirmaciji opštine;
 2. Malog grba gradske opštine Mladenovac, koji predstavlja nagradu za Stvaralaštvo mladih i dodeljuje se pojedincu za značajna ostvarenja ili grupi za zajedničko delo i to licima starosne dobi do 25 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Mladenovac;
 3. Povelje gradske opštine Mladenovac, koja se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo, sa prebivalištem, kao i pravnom licu sa sedištem na teritoriji opštine Mladenovac, za izuzetne rezultate ostvarene u prethodnoj godini u oblastima: privreda, poljoprivreda, turizam, obrazovanje i vaspitanje, nauka, kultura, zdravstvena zaštita, socijalna i dečija zaštita, sport, novinarstvo i publicistika, ekologija, arhitektura i urbanizam;
 4. Zahvalnice gradske opštine Mladenovac, koja se dodeljuje domaćim i stranim institucijama, opštinama, gradovima i drugim pravnim licima, kao i pojedincima za zasluge Postignute na planu uspostavljanja uspešne saradnje, pružanja pomoći i ostvarivanja projekata od posebnog značaja za opštinu Mladenovac, bez obzira na prebivalište pojedinca, odnosno sedište pravnog lica,
  II Inicijativa se podnosi Кomisiji za javna priznanja u pisanoj formi (u zatvorenom kovertu) sa podacima o predloženom kandidatu (ime, prezime, godina i mesto rođenja, adresa, odnosno firma i sedište pravnog lica), obrazloženjem (razlozima za podnošenje inicijative) i ličnim podacima podnosioca inicijative (ime i prezime, adresa), najkasnije do 23.5.2022. godine, do 15.30 časova, preko Pisarnice uprave gradske opštine Mladenovac ili poštom na adresu – Skupština gradske opštine Mladenovac, Кomisija za javna priznanja, Janka Кatića br. 6, 11400 Mladenovac, sa naznakom – Inicijativa za javna priznanja, zaključno sa 23.5.2022. godine.
  Nepotpune i neblagovremene inicijative neće biti uzete u razmatranje, kao i inicijative kojom fizičko ili pravno lice samo sebe predlaže za dodelu javnog priznanja.
  Podnosilac inicijative može istovremeno kandidovati isto fizičko ili pravno lice za više javnih priznanja, s tim da se istom kandidatu može dodeliti samo jedno javno priznanje.
  ІІІ Odluku o dodeli javnih priznanja donosi Skupština gradske opštine Mladenovac, na predlog Кomisije za javna priznanja.
  IV Dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za poslove organa gradske opštine Mladenovac, Ulica Janka Кatića br. 6, ili na broj telefona 8241-644.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *