Mladenovčane očekuje bogat pozorišni program: Festival i u znaku promocija knjiga Vedrane Rudan i Žarka Lauševića

Mladenovčane očekuje bogat pozorišni program: Festival i u znaku promocija knjiga Vedrane Rudan i Žarka Lauševića

Još se nisu slegli utisci sa nedavno završenog filmskog “Valter festa” a mladenovački ljubitelji kulturnih dešavanja biće u prilici da usmere pažnju ka pozorišnom festivalu “Teatar u jednom dejstvu”.

Centar za kulturu i turizam Mladenovac potrudio se za bogat jednonedeljni sadržaj koji će započeti u utorak 3. oktobra promocijom knjige “Doživotna robija” Vedrane Ruden.

Nakon književne večeri koje počinje u 18. časova i 30 minuta u galeriji Foje, iste večeri od 20 časova ljubiteljima pozorišne umetnosti predstaviće se Beogradsko dramsko pozorište sa predstavao Tramvaj zvani želja , Tensija Vilijamsa u režiji Lenke Udovički. Glavne uloge igraju Branka Katić, Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpejc…

U utorak 4. oktobra na programu je Bilježnica Robija K. u izvođenju Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, mlade rediteljke Marine Pejnović.

Sreda, 5. oktobar rezervisana je za predstavu Pristanak, “Ateljea 212” koju je režirao Nebojša Bradić, a glavne uloge između ostalih igraju Tamara Dragičević, Bojan Žirović, Branislav Trifunović…

Narodno pozorište iz Beograda na ovogodišnjem mladenovačkom festivalu predstaviće se 6. oktobra sa predstavom Uspavanka za Aleksiju Rajčič, po tekstu Đorđa Kosića, a u režiji Juga Đorđevića. Reč je o predstavi koja je nagrađena Sterijinom nagradom za najorginalniji dramski trkst u 2019/2020 godini.

Petak 7. oktobar nazvan je Dečiji dan, dok će predzadnje veče vestivala, 8. oktobra biti obeleženo duplim programom.  Najpre od 18 časova i 30 minuta biće održana promocija romana “Padre idiote” Žarka Lauševića, dok će od 20 časova mladenovačka publika biti u mogućnosti da pogleda predstavu Ričard III, Novosadskog pozorišta koju je režirao Dejan Projkovski.

 U utorak 9. oktobra u velikoj sali mladenovačkog Centra za kulturu i turizam od 20 časova festival će zatvoriti Opera teatar Madlenijanum, predstavom Pluća reditelja Ivana Vukovića, a u kojoj igraju Suzana Lukić i Goran Jevtić.

Inače, Pozorišni festival „Teatar u jednom dejstvu“ je kultna manifestacija duge i bogate tradicije i od izuzetnog značaja za Mladenovac.
Izbor najboljih predstava i vrhunsko izvođenje na sceni, kao i izložbe, promocije, muzički i drugi kulturni sadržaj.

Osnovan 1975. godine i sa novim konceptom obnovljen 2006. pod nazivom „Teatar u jednom dejstvu„. Festival iz godine u godinu beleži rast posetilaca koji su u prilici da pogledaju najnoviju produkciju renomiranih pozorišta u skladu sa odabranom temom. Pored predstava program čine izložbe, promocije, muzički i drugi kulturni sadržaji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *