Mladenovački osnovac Aleksa Lukač „zlatna zvezdica“ u finalu projekta „Brzinom do zvezda“

Mladenovački osnovac Aleksa Lukač „zlatna zvezdica“ u finalu projekta „Brzinom do zvezda“

Na Prvenstvu Beograda u atletici za učenike i učenice trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, održanom u Atletskoj dvorani u Beogradu u okviru projekta „Brzinom do zvezda“, Mladenovac je predstavljalo osam dečaka i osam devojčica koji su to pravo obezbedili učešćem na opštinskom takmičenju u novembru prošle godine.
U trkama se nadmetalo 216 dečaka i devojčica iz 16 beogradskih opština. Pobednik u konkurenciji dečaka i „zlatna zvezdica“ grada Beograda je Aleksa Lukač, učenik OŠ „Momčičo Živojinović“ iz Mladenovca.
Takmičenje su otvorili direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, gradska sekretarka za sport Dragana Belojević, direktor beogradske asocijacije za školski sport, Momčilo Stanojković i Tamara Opačić ispred kompanije Telenor. Takmičenju je prisustvovao i zamenik gradnonačelnika Beograda Goran Vesić.
Svi pobednici su od kompanije Telenor dobili vredan paket i sportsku opremu, a od Srpskog atletskog saveza vaučer za Telenor kamp koji će se održati od 3. do 9. jula u Кatićima.
Osim pobednika, Alekse Lukača, plasman na republičko superfinale iz Mladenovca obezbedili su i Vukman Milošević iz OŠ „Sveti Sava“ i Lenka Ugrinović, učenica OŠ „Momčilo Živojinović“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *