Mladenovac ugostio šahovske nade Srbije

Mladenovac ugostio šahovske nade Srbije

U  mladenovačkoj Osnovnoj školi „Momčilo Živojinović“ u subotu i nedelju održanva se Pojedinačno i ekipno republičko prvenstvo škola u šahu, na kojem učestvovuje  od 900 učenika  osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Nakon prigodnog scenskog programa učenika OŠ “ Momčilo Živojinović”, prvenstvo je je otvorio Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac, koji se zahvalio Šahovskom savezu Srbije na odluci da se ovaj veliki sportski događaj održi u Mladenovcu, a pohvale je uputio i domaćinu školi „Momčilo Živojinović“ na uspešnoj organizaciji.

„Želim vam da vam ovaj turnir ostane u lepom sećanju. Broj takmičara pokazuje da je ovo sjajan događaj. Neka ovo bude prilika za dobro druženje među takmičarima i za uspešne igre koje će pokazati veličinu šaha kao sporta. Verujem da će ovaj turnir mladim takmičarima dati podsticaj da nastave sa šahom“, rekao je Glišić.

Prisutnima su se obratili i Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije, velemajstor Branko Tadić i Miljan Novović, direktor Osnovne škole „Momčilo Živojinović“.

Lazić je rekao da šahovski uspesi potiču upravo iz škola i istako da će se intezivno raditi na unapređenju školskog šaha. Naglasio je da je Srbija evropski šampion u šahu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *