Mladenovac u znaku dečijeg pozorišnog festivala

Mladenovac u znaku dečijeg pozorišnog festivala

Mladenovački Centar za kulturu i turizam koji je između ostalog prepoznatljiv i po pozorišnom festivalu Teatar u jednom dejstvu, ovog proleća obogatiće svoj pozorišni sadržaj.

Po ugledu na onaj tradicionalni koji traje decenijama i održava se u oktobru, odnosno novembru svake godine, mladenovačka publika i to pre svega ona najmlađa imaće priliku da uživa u pozorišnim predstavama namenjenim njihovom uzrastu.

Od 25. do 29. aprila održaće se prvi Teatar u jednom dejstvu za decu. Predstave će se održavati u terminima od 13 i 18 časova, a gostuju Pozorište mladih iz Novog Sada, dva beogradska – Pozorište „Boško Buha“ i Malo pozorište „Duško Radović“, kao i kragujevačko Pozorište za decu. Festival će imati međunarodni karakter jer će se mladenovačkoj publici predstaviti zadarsko Kazališta lutaka.U sredu 26. aprila gost festivala biće dečiji pesnik Ljubivoje Ršumović.

Ideja organizatora je da se kroz dečije ptredstave formira buduća mladenovačka publika, a da sve izgleda kao onaj pravi takmičarski festival govori to što ga je selektirao poznati dramaturg Željko Hubač. Žri Teatra u jednom dejstvu za decu će činiti glumci Miki Damjanović, Pongo Gabor i Tamara Aleksić dok je umetnički direktor Branko Miloradović.

Ulaznice za predstave po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu i turizam Mladenovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *