Mladenovac domaćin svetske rvačke elite

Mladenovac domaćin svetske rvačke elite

Ostalo je još sedam dana do početka mladenovačke sportske svetkovine, tradicionalnog Međunarodni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom za seniore ‘’Ljubomir Ivanović Gedža’’ koj će se ove godine  održati po 37. put.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta republike Srbije, grada Beograda, GO Mladenovac, Sportskog saveza Mladenovca  kao i domaćih privrednika iz Mladenovca. Tehnički organizator ovog međunarodnog turnira je rvački klub Ljubomir Ivanović Gedža iz Mladenovca, a nosilac turnira Rvački savez Srbije.

Ovaj događaj čuva uspomenu na Ljubomira Ivanoviča Gedzu jednog on najtrofejnijih srpskih sportista svih vremena  i održaće se u hali Sportskog centra koji nosi njegovo ime. Za 25 godina, do 1980. godine, jugoslovenski rvači pod vođstvom Ljubomira Ivanovića Gedže osvojili su 129 medalja na najvećim svetskim takmičenjima od čega je svaka treća bila zlatna. Od toga je 81. medalja donesena sa olimpijada, svetskih i evropskih prvenstava.

Kako nam je potvrdio Aleksandar Pitulić, potpredsednik Rvačkog saveza Beograda, promoteri ovogodišnjeg predolimpijskog turnira u gradu pod Kosmajem su   nekadašnji olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek, kao i Darko Anić bivši fudbaler Crvene Zvezde, kao u i kapiten Briža.

Učešće su potvrdile reprezentacije Mađarske. Hrvatske, Kube, Ukrajine, Srbije, Norveške. Očekuje se učešće deset selekcija.

Eliminacione borbe počeće u 11 sati, za 18 časova je zakazano svečano otvaranje turnira i početak finala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *