Delegacija opštine Pale posetila Mladenovac

Delegacija opštine Pale posetila Mladenovac

U danu beogradskog održavanja Prvog svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ , Gradsku opštinu Mladenovac posetila je delegacija opštine Pale, predvođena Stefanom Stajčićem, predsednikom Skupštine ove opštne iz RS.

Pre dve godine potpisan je sporazum o bratimljenju ove dve opštine, a danas su predsednik mladenovačke opštine Vladan Glišić i Stefan Stajčić, predsednik SO Pale položili vence na varovničkom spomeniku koji se nalazi nadomak sela Dubona  gde je podignut 1984. godine na mestu Kosmajsko-Varovničke bitke iz Prvog svetskog rata, koja je vođena od 6. do 10. decembra 1914. godine.

Pored spomen obeležja održan je prigodan kulturno – umetnički program kao i kasnije u Svečanoj sali Dr Elsie Ingils, gde su se prisutnima obratili Glišić i Stajčić.

-Pre dve godine, gospodin Boško Jugović, načelnik opštine Pale i ja potpisali smo sporazum o saradnji. Tamo ne žive samo naši prijatelji, već su to naša braća i sestre. Mi smo se toliko povezali da su opstine Pale i Mladenovac postale kao jedna opština i da će tako biti u budućnosti. Naše veze su u početku bile u  sferi obrazovanja i kulture, prošle godine smo povezali naše sportske klubove i zahvaljujem gospodinu Stajčiću na prošlogodišnjem gostoprimstvu našim klubovima – rekao je Vladan Glišić.

 

-Zadovoljstvo mi je što sam i danas u poseti našoj bratskoj opštini Mladenovac. Hvala na pozivu predsedniku opštine Glišiću   da danas pokažemo koliko je važno zajedništvo srpskog naroda i koliko su važne naše veze sa obe strane Drine. Započeli smo ovu vezu  pre tri godine na nivou saradnje obrazovanja i kulture , a ta saradnja se razvila u sferu sporta nadamo se i privrede i to je ono zbog čega se ovi događaji prave. Neophodno je da srpski narod shvati da je jedan i sa jedne i sa druge strane Drine  i da očuvanjem tih iskonskih veza možemo da prevaziđemo sve probleme – istako je u razgovoru sa naovinarima Stefan Stajčić, predsednik SO Pale.

Prigodnom programu u izvođenju članova  KUD-a „Ljubomir Ivanović Gedža“ i učenika Muzičke škole „Stevan Hristić“  prisustvovali su funkcioneri mladenovačke opštine i direktori škola.

D. Nikolić i Ž. Mutavdžic

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *