Mladenovac domaćin Prvenstva Srbije u šahu za osnovce

Mladenovac domaćin Prvenstva Srbije u šahu za osnovce

Mladenovac će 6. i 7. aprila biti domaćin Prvenstva Srbije u šahu za učenike osnovnih škola, na kojem će svoje veštine u pojedinačnom i ekipnom takmičenju pokazati više od 800 talentovanih mladih šahista iz cele Srbije.
Povodom ovog značajnog sportskog događaja, predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, ugostio je predsednika i sekretara Šahovskog saveza Srbije, Dragana Lazića i Nebojšu Baralića.
Prijemu su prisustvovali i predsednik Šahovskog kluba „LilaMa“ Mladenovac, Dragan Đorđević i član kluba, Nikola Bajović, kao i direktor Osnovne škole „Momčilo Živojinović“, Miljan Novović.
Glišić se ovom prilikom zahvalio Šahovskom savezu Srbije i mladenovačkom klubu „LilaMa“ na izuzetnoj saradnji i istakao značaj organizovanja ovog takmičenja u Mladenovcu.
„Prvenstvo Srbije u šahu za učenike osnovnih škola ne samo što će obeležiti važan trenutak u šahovskoj istoriji Mladenovca, već će doprineti razvoju i promociji šaha kao sporta među mlađom generacijom“, rekao je Glišić.
Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije, izrazio je zahvalnost predsedniku opštine na gostoprimstvu i odličnoj saradnji, naglasivši da je za razvoj mladih šahista važno, osim takmičenja, i druženje, kao i razmena iskustava koja steknu učestvujući na ovakvim događajima.
Nakon prijema, gosti i domaćini posetili su Osnovnu školu „Momčilo Živojinović“, koja će biti mesto održavanja ovog značajnog takmičenja, kako bi se na licu mesta dogovorili o svim logističkim i organizacionim detaljima potrebnim za uspešno sprovođenje prvenstva.

Preuzeto sa  FB stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *