Kovačevački Balkanski susreti od petka do nedelje

Kovačevački Balkanski susreti od petka do nedelje

Tradicionalna smotra folklora čiji je organizator KUD „Ljubomir Ivanović Gedža“ održaće se u Kovačevcu od 20 do 22. avgusta. Ovaj festival poznatiji pod imenom „Balkanski susreti – made in Kovačevac“ održaće se peti put u ovom mladenovačkom selu, a njegov glavni cilj je očuvanje multikulturalizma i negovanje prijateljskih odnosa sa kulturno-umetničkim društvima koja egzistiraju na prostorima bivše Jugoslavije.

Prve večeri ovogodišnjih susreta publici u kovačevačkom domu kulture koje kao i društvo nosu ime po proslavljenom rvačkom asu Ljubomiru Ivanoviću- Gedži predstaviće se KUD „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice, FA „Danilovgrad“, „Olenac“ iz Topole kao i domaćin festvala. Drugo veče predstaviće se KUD „Mladost- Avala “ iz Resnika, „Abrašević“ iz Smederevske Palanke i KUD „Maksim Marković“ iz Kosjerića. Treče veče uz goste iz inostranstva koji će učestvovati sva tri dana nastupiće „Prelo“ iz Rabrovca“ i „Šumadija“ iz Vlaške.

Kad je reč o propratnom programu, on će se odvijati od 22 sata na platou ispred doma i obeleži će ga likovna kolonija „BAR KOD“ u saradnji sa Osnovnom školom „Živomir Savković“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *