Firma Braća Mirčić Optika – Satovi nagradila školske šampione

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, 27. maja, održana je svečanost na kojoj su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“.
Firma Braća Mirčić Optika – Satovi je i ove godine dala svoj skroman doprinos u podršci najboljihu okviru svog projekta „Vreme znanja“ i nagradila pobednike prestižnim satovima Švajcarske kompanije Grovana.
Apsolutni pobednik Srpske Matematičke Olimpijade je učenik Aleksa Milojević.
Apsolutni pobednik Srpske Olimpijade iz Fizike je učenik Igor Medvedev.
Apsolutni pobednik Srpske Olimpijade iz Hemije je učenik Nikola Knežević.
Na Olimpijadi znanja iz ruskog jezika apsolutni pobednik je učenik Mihajlo Vučić.
Pobednicima čestitamo na postignutim rezultatima i željko puno uspeha i sreće na predstojećim takmičenjima.
Svečanosti je prisustvovao Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR, Olga Golubeva, načelnica odeljenja za obrazovanje u Ruskom domu, Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Biljana Abramović, ispred Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, predstavnici Društva fizičara, matematičara hemiičara Srbije i Univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda iz Rusije.
Svečanost su svojim nastupom uveličali hor Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj i „Lola klasik Trio-trio flauta“.