Delegacija GO Mladenovac posetila prijateljsku opštinu Pale u Republici Srpskoj

Delegacija GO Mladenovac posetila prijateljsku opštinu Pale u Republici Srpskoj

Na poziv bratske opštine Pale iz Republike Srpske, delegacija iz Mladenovca bila je gost Pala povodom Dana ove opštine i krsne slave, Velike Gospojine.
Delegacija iz Mladenovca prisustvovala je svečanoj akademiji na kojoj su rezimirani rezultati u prethodnoj godini i uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima kao i liturgiji u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice i svečanoj litiji koja je prošla ulicama Pala. Ovom prilikom, delgacija iz Mladenovca položila je venac na centralno spomen-obeležje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.
Obeležavanju slave Opština Pale-Opština Pale prisustvovao je i predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković koji je najavio investicije od nekoliko desetina miliona КM na području ove opštine. Višković je, čestitajući Dan i krsnu slavu Pala – Veliku Gospojinu načelniku opštine Bošku Jugoviću, opštinskom rukovodstvu i svim građanima, istakao da su Pale od centra iz kojeg se vojevalo, branila i stvarala Repriblika Srpska, postale poželjan studentski grad u koji se dolazi.
Opštine Mladenovac i Pale 2. avgusta ove godine potpisale su protokol o saradnji koji podrazumeva jačanje saradnje, pre svega u oblasti kulture i obrazovanja. Prilikom posete Palama uspostavljeni su kontakti i pokrenute inicijative o saradnji u drugim oblastima u kojima ima potencijala za ostvarivanje i unapređenje saradnje.

Preuzeto sa FB stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *