Delegacija GO Mladenovac posetila Gornju Radgonu

Delegacija GO Mladenovac posetila Gornju Radgonu

Na poziv opštine Gornja Radgona, delegacija Gradske opštine Mladenovac boravila je u dvodnevnoj poseti ovom pobratimskom gradu u Sloveniji. Na Svečanoj akademiji koja je organizovana povodom 1. oktobra, Dana Občina Gornja Radgona, predsednik opštine, Vladan Glišić, u znak uspešne saradnje i razvijanja srdačnih i prijateljskih odnosa, uručio je Plaketu Gradske opštine Mladenovac gospodinu Stanisalvu Rojku, županu opštine Gornja Radgona.
Glišić je tom prilikom naglasio da je Plaketa uručena gospodinu Rojku za lični doprinos daljem razvijanju razumevanja i saradnje, za svaki vid stručne i savetodavne pomoći, a pre svega za svako dobro koje su kontakti između dve opštine u proteklom periodu doprineli dobrobiti njenih građana.
«Na zajedničkim istorijskim korenima, geografskoj blizini i sličnim kulturnim pogledima, a pre svega na iskrenom prijateljstvu građana Republike Slovenije i Republike Srbije, pre 48 godina zvanično je uspostavljena saradnja između Gradske opštine Mladenovac i Opštine Gornja Radgona. Tog trenutka je započeo i do danas sa nesmanjenom energijom traje proces kontinuirane razmene znanja i iskustava, društvene i kulturne razmene, solidarnosti i međusobne stručne i tehničke pomoći.
Sa najdužim stažom u krugu prijatelja Gradske opštine Mladenovac, Opština Gornja Radgona je osvedočeni prijatelj, organizovano društvo koje predstavlja primer dobre prakse u rešavanju mnogih razvojnih pitanja, zajednica srdačnih i gostoprimljivih građana“, istakao je Glišić.

Skupštine opština Mladenovac i Gornja Radgona potpisale su sporazum o saradnji u oktobru 1974. godine.

Tekst i foto: FB stranica Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *