Aleksandar Šapić posetio Mladenovac (video)

Aleksandar Šapić posetio Mladenovac (video)

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić tokom današnje posete Gradske opštine Mladenovac, obišao je rekonstruisanu zdravstvenu ambulantu u Kovačevcu i radove na izgradnji vrtića u naselju Bataševo.
Šapića su u Kovačevcu dočekali Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i Vitomir Isailović, direktor Doma zdravlja Mladenovac koji su se obratili prisutnim građanima i novinarima.

Obarćajući se prisutnima, Aleksandar Šapić je rekao – da su od četiri planirane ambulante završene dve – u Kovačevcu i Jagnjilu, dok su u naseljima Rabrovac i Koraćica radovi u toku.

– Ambulante su izuzetno važne jer primarna zdravstvena zaštita čuva zdravlje svih građana. Pristalica sam većeg broja dobro opremljenih ambulanti nego jednog doma zdravlja koji nije svima u komšiluku. Moramo da rasteretimo zdravstvene ustanove, a to se najbolje radi otvaranjem ovakvih ambulanti. Potrudićemo se da pomognemo opštini i u opremanju ambulante  – istakao je Šapić.

 

Nakon Kovačevca, Šapić se krtko zadržao i u MZ Bataševo gde je u toku izgradnja novog vrtića. Sa intezitetom radova upoznala ga je Jovana Ilić, direktor PU „Jelica Obradović“.

Prema prvobitnom planu trebalo je da u ovom objektu boravi 110 mališana, ali dobio sam informacije da će moći da se upiše 140 dece. Verujem da neće biti nikakvih problema i da će u septembru ova ustanova primiti prvu decu. Lokacija i prostor su dobri i stvarno je pravo zadovoljstvo živeti ovde – rekao je Šapić.

On je rekao da se paralelno  završava adaptacija vrtića u Jagnjilu, koju je finansirala Opština Mladenovac, a Grad Beograd i nadležno ministarstvo pomažu opremanje ovog vrtića. On je izrazio nadu da će sve biti spremno za sledeću predškolsku godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *