Mladenovčanima povrede kroje pobedničke snove

Ishod derbi susreta Zonske lige Beograda izmedju OFK Mladenovca i Napretka iz Medoševca, koji se igra u subotu na gradskom stadionu Selters mogao bi da kreira dalji tok prvenstva jer će fudbalska koplja ukrstiti timovi koji se trenutno nalaze na deobi čelne pozicije i podjednako priželjkuju da tu ostanu zacementirani što bi pojačalo srpskoligaške apetite iako se stiglo tek do plovine jesenje ligaške trke.
Kada je reč o osvojenim bodovima, onda bi se moglo reći da će u subotu na Selters istrčati “blizanci” sa istim genetskim kodom jer su oba tima u prethodnih osam kola uknjižila po pet pobeda, u dva navrata ostajala neporažena zahvaljujuć nerešenom ishodu, ali po jednom teren napuštala bez osvojenih bodova. Medoševčani su jedini ovosezonski poraz doživeli u prvom kolu kada su na Lionu tri puta “kidali krila golubovima” što nije bilo dovoljno za podelu plena jer je susret završen rezultatom 4:3 u korist Hajduka, dok se OFK Mladenovac sa gostovanja praznih ruku vratio u petom kolu kad su fudbaleri Milutinca u svim segmentima igre briljirali i potpuno zasluženo slavili sa 3:1.
Selters je za sada neosvojiva tvrdjava jer su na njemu padali Studentski grad koji je poražen 2:0, zatim istim rezultatom ispraćen je BSK 1926 iz Baćevca kao i Sremčica u šestom prvenstvenom kolu koje je prethodilo vezanim gostovanjima Mladenovčana na kojima su osvojena četiri boda(pobeda protiv Budućnosti iz Zvečke od 1:o i utakmica bez golova protiv Torlaka). Medjutim ovog puta u grad pod Kosmajem na megdan nekadašnjem drugoligašu dolazi trenutno najefikasniji tim Zonske lige Beograda koji je 22 puta zatresao mrežu protivnika što je za čak 11 golova više u odnosu na OFK Mladenovac koji se može pohvaliti dobrim granitom jer je golman Nikola Marić kapitulirao samo tri puta u proteklih 720 minuta.
Stručni štab predvodjen trenerom Goranom Spasićem uoči predstojećeg derbija suočava se sa kadrovskim problemima i nalazi se pred najtežim ispitom fudbalske zrelosti. Kapiten i stub odbrane Vlada Nikolić napustio je klub i trenutno se nalazi u Austriji, njegov “zid podupirač” i za protivnike fudbalski granit Milan Stevančević vuče ozbiljnu povredu tako da je njegov nastup u derbiju je pod znakom pitanja kao i roviti Milić čiji je doprinos u veznom redu i te kako bitan za tim čiji dometi još uvek nisu iskristalisani u ligaškom takmičenju poprilične izjednačenosti.
Ako se ima u vidu da će na kraju prvenstva dve prvoplasirane ekipe obezbediti plasman u Srpsku ligu dok će trećeplasirani tim to pokušati kroz baraž duel protiv četrnaestoplasiranog tima Srpske lige grupe Beograd onda pobednik derbija koji se igra u subotu od 14 sati i 30 minuta na Seltersu osvojiće prvu loptu prednosti poput teniskog brejka.

U 9.kolu Zonske lige Beograda sastaju se:

Studentski grad –Hajduk
Milutinac-BSK 1925 (Batajnica)
OFK Mladenovac- Napredak (Medoševac)
Sopot- Torlak
BSK 1926 (Baćevac) –TEK Sloga
Budućnost –Borac
Komgrap- Leštane
Sremčica- Turbina


D. Nikolić